Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън не се смята за виновен

Хамилтън не се смята за виновен

48
0
2011,Гран при на Индия,Люис Хамилтън,събота

Състезанието на Люис Хамилтън не тръгна по най-добрия начин, след като пилотът на Макларън загуби позиция на старта срещу своя „любим“ противник (през тази година) Фелипе Маса. Малко по-късно, в 25-ата обиколка англичанинът атакува бразилския пилот на Ферари, но отново се стигна до поредния удар между двамата. И докато Маса продължи без особени проблеми, Хамилтън трябваше да мине през бокса за смяна на носа. В крайна сметка той завърши едва седми. Маса от своя страна бе наказан за инцидента, а в последствие отпадна след своя грешка.

„Съприкосновението между нас не бе приятно“, обясни позицията си Хамилтън. „Нямах чувството, че вината е моя, по-скоро това бе състезателен инцидент. На решетката, преди минутата мълчание, бяхме един до друг. Сложих ръката си на рамото му и му казах: Пожелавам ти чудесно състезание. Продължавам да изпитвам голям респект към него.

По време на състезанието имах чувството, че в колата има силни вибрации при десните завои. Имах чувството, че пода стържеше в асфалта. В края опитах да дам всичко от себе си, но това бе всичко, което успяхме да направим.

Ще трябва да анализираме внимателно случилото се. Годината бе изпълнена със събития, но имаме още две състезания и в тях ще дадем всичко, за да спечелим колкото се може повече точки. Дженсън отново направи чудесно състезание, но отново не бяхме достатъчно бързи, за да се борим за победата. Ще се опитам в следващото състезание отново да се боря за победа.“