Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Не върша работата си достатъчно добре

Хамилтън: Не върша работата си достатъчно добре

33
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън отново трябваше да отговаря на въпроси какво точно се случва с него през 2011 г. по време на първата пресконференция преди Гран при на Корея. Пилотът на Макларън е в светлината на прожекторите кажи-речи цял сезон, но не заради успехи на пистата, а вследствие на конфликти и поредица наказания.

Особено изострена е ситуацията между Хамилтън и Фелипе Маса вследствие няколкото удара помежду им в различни надпревари този сезон. Последният се случи в предходното състезание в Япония. Бразилецът поиска ФИА да се намеси, докато Люис този път се извини и реакцията му бе съвсем спокойна. На Йонгам той заяви за пореден път, че 2011-та е най-лошият сезон в кариерата му, но ще продължи да се бори независимо от всичко.

Ще отнеме много време да се възстановя от трудностите, които изпитвам тази година. Аз съм най-големият критик на самия себе си, но вярвам в собствените си сили. Но цялата ситуация е комбинация от това къде се намираш, в какво състояние на духа си. Аз просто не върша работата си достатъчно добре. На Спа трябваше да финиширам на подиума, а не стана. В Унгария се завъртях, когато можех да спечеля състезанието. Това са човешки грешки и не можеш да направиш много, освен да се учиш от тях. Продължавам да се старая, независимо колко удара съм понесъл. Не се предавам, независимо колко е трудно. Трябва да вървя напред и един ден пак ще имам успехи – уверен е Хамилтън.

В същото време победата на Дженсън Бътън в Гран при на Япония го кара да вярва в силата на болида МР4-26.

Автомобилът е достатъчно бърз, за да печели. Затова е необходимо аз да се настроя подходящо, да изляза по-рано в събота и да направя втори бърз тур в квалификацията. Много неща са, но смятам, че сме в състояние да се справим – добави англичанинът.