Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Не знам какво точно стана, но другият пилот е виновен за...

Хамилтън: Не знам какво точно стана, но другият пилот е виновен за удара

62
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън призна, че не знае какво точно е станало при инцидента, довел до отпадането му, но заяви, че другият пилот (в случая Камуи Кобаяши) е виновен за случилото се. Стюардите на надпреварата не предприеха нищо по случая.

Честно казано, не съм съвсем убеден каква беше ситуацията. Ударих стената наистина силно, а е жалко, тъй като се намирахме в наистина прекрасна позиция. Що се отнася до мен, то аз бях пред пилота, с когото се състезавах и ме удариха, което сложи край на състезанието ми. Това е автомобилният спорт. Не завършихме доста стартове този сезон, така че този е просто поредният такъв – философски заключи англичанинът пред камерите.

Според него колата му не е имала достатъчно скорост на правите и това е било причината да има затруднения при опитите за изпреварвания преди отпадането му.

Каквато и да е причината, бях безумно бавен. Страшно, невероятно бавен на правите. Всички просто ми бягаха точно в тези секции на трасето. Може би аеропритискането бе малко повече от необходимото. Въпреки това бяхме в състояние да се борим. Задминах едното от Ферари-тата и смятам, че подиумът не бе недостижим – допълни той.

Разсъждението му бе подкрепено от факта, че Дженсън Бътън зае място на почетната стълбичка – той стана трети, след като стартира от едва 13-а позиция на грида.

Самият Кобаяши пък не пое вината за инцидента, обяснявайки, че не е очаквал Хамилтън да мръдне при взимането на завоя.