Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън неволно създаде Twittergate след Гран при на Япония

Хамилтън неволно създаде Twittergate след Гран при на Япония

75
0

Люис Хамилтън пак влезе в новините със свои туитове, след като в неделя сутринта преди Гран при на Белгия пусна онлайн своята и на съотборника си Дженсън Бътън телеметрия от обиколките им в квалификацията на Спа.

Този път той заяви, че съотборникът му в Макларън не го уважава, тъй като го е махнал от хората, които следва в Туитър акаунта си.

Току-що забелязах, че @jensonbutton вече не ме следва, срамота. След 3 година като съотборници мислех, че се уважаваме един друг, но очевидно той не изпитва това. Смешното е, че ние ОЩЕ сме съекипници! Обаче няма проблем, планирам да дам на отбора и феновете му всичко от себе си, докато пресека финала в Бразилия!!!написа Хамилтън.

Час по-късно световният шампион за 2008 г. публикува следното:

– Моя грешка, открих, че Дженсън никога не ме е следвал. Не го обвинявайте! Трябва да съм повече в Туитър!

Това предизвика доста реакции (включително саркастични забележки от типа на „Добре, че Аертон Сена и Ален Прост не бяха в Туитър!”).

Бътън не отговори на нито едно от съобщенията, а вместо това тази сутрин поздрави в своя акаунт Камуи Кобаяши (Заубер) за първия подиум в кариерата му, постигнат при това на родна земя.

Истории за това, че Бътън е махнал Хамилтън от хората, които следва, се появиха малко след официалното обявяване договора на Люис с Мерцедес. Скоро ситуацията бе изяснена, а няколко дни по-късно самият Дженсън написа:

– Никога не съм го следвал… но пък от това става история!!