Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Никога няма да върша мръсни номера като Шумахер, обичам да печеля...

Хамилтън: Никога няма да върша мръсни номера като Шумахер, обичам да печеля честно

64
0
Люис Хамилтън,Михаел Шумахер

Люис Хамилтън е убеден, че никога досега в кариерата си не е постъпвал зле спрямо съперник, твърди самият той. Пилотът на Макларън попадна във вихъра на скандал след Гран при на Монако, след като бе санкциониран цели три пъти по време на уикенда в княжеството и накрая се вбеси, обвинявайки стюардите в тенденциозност. Стилът му на пилотиране пък накара някои наблюдатели да го оприличат по безцеремонност на този на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер. Оказа се, че това определено не допада на Хамилтън.

Никога не бих се поставил в ситуация като Шумахер. В нито един момент в цялата си кариера не съм се опитал нарочно да съсипя нечие състезание или да ударя когото и да било. Чувствам се невероятно, когато задмина някого чисто, тъй като тогава просто съм бил по-добър от съперника. Не съм сторил нищо погрешно. Затова мисля, че не е честно да ме сравняват с хора, които са правили подобни номера. И нямам намерение някога да ставам такъв. Обичам да печеля честно – заяви англичанинът, цитиран от британската преса.

Световният шампион за 2008 г. се размина с допълнителни санкции след избухването си в Монте Карло. Президентът на ФИА Жан Тод разкри съвсем скоро, че пилотът му е изпратил лично писмо и се и извинил за случилото се, вследствие на което случаят е приключен.