Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Нищо няма да ме спре да говоря за неща, които ме...

Хамилтън: Нищо няма да ме спре да говоря за неща, които ме вълнуват

2255
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Новите ограничения на ФИА няма да спрат Люис Хамилтън да говори по въпроси, които са важни за него, заяви самият пилот. Въведената от федерацията мярка бе критикувана от повечето пилоти досега. Хамилтън е един от най-активните състезатели с позиции извън спорта, включително по политически теми.

„Чух за това, макар че през зимата не гледах новини“, коментира седемкратният световен шампион в деня, когато тимът му Мерцедес представи новия си болид F1 W14. „Не съм изненадан.“

„Нищо обаче няма да ме спре да говоря за неща, които ме вълнуват и за съществуващи проблеми“, продължи Хамилтън

„Според мен спортът носи отговорност да обръща внимание на важни теми, особено като се има предвид до колко страни пътуваме. Така че за мен нищо няма да се промени. Ще си казвам мнението. Има много неща, срещу които трябва да се изправим. Глупаво би било да твърдя, че искам наказателни точки заради подобно нещо“, допълни той.

Що се отнася до нов договор с Мерцедес, то по време на презентацията на F1 W14 Хамилтън каза, че се чувства чудесно в отбора и би искал да остане още в екипа. При последната реплика седемкратният световен шампион поглед към Тото Волф. Шефът на отбора сподели по-късно, че двамата вече са имали предварителен разговор по въпроса за нов контракт.

„Вече няколко пъти продължаваме вече съществуващо споразумение, тоест няма някакви сериозни сложности. Не искам да посочвам срокове, защото в момента това не е важно както за него, така и за нас. Ще намерим правилния момент“, допълни Волф.

Самият пилот заяви, че все още се чувства мотивиран, пълен с енергия и обича да се състезава. Последното, добави Хамилтън, всъщност никога не се е променяло. Дори през сезон като 2022 г.

„Не изпитвам необходимост отборът да ми доказва, че можем да печелим. Според мен това сме го правили многократно. В екипа работят същите талантливи хора. Способности не се губят. Ние продължаваме да подобряваме работните си процеси, подхода и комуникацията си. Според мен хармонията е най-добрата, която съм виждал през годините досега.“

„Същевременно виждам младите инженери и други специалисти, дошли в отбора през последната година. Тимът преживява вълнуващи времена и не планирам да ходя където и да е другаде“, каза още Хамилтън.