Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Няма да е честно, ако ме накажат

Хамилтън: Няма да е честно, ако ме накажат

47
0

Люис Хамилтън (Макларън) вярва, че ще е несправедливо, ако стюардите на Гран при на Белгия го накажат след драматичната му победа на пистата Спа-Франкоршамп. Англичанинът се бори с Кими Райконен (Ферари) в края на надпреварата, като двамата едва не катастрофираха и бе обявено, че инцидентът се разследва.

Бях на лимита през цялото време, дори минавах границата на моменти. Натисках през цялото време, защото иначе може би нямаше да имам шанса да изпреваря Райконен. Молех се за дъжд, защото той бе напред след вторите боксове. Беше невероятна битка – коментира Хамилтън след финала. – В началото се завъртях глупаво, но нямаше какво да направя. Когато сложих меките гуми при първото си спиране, след излизането се озовах в трафик. Мисля, че там загубих време спрямо Кими. Иначе изостаналите с обиколка пилоти влияеха на темпото и на двама ни.

Английският пилот допълни, че е готов да даде всичко от себе си в оставащите пет състезания до финала и продължи с обяснение за последните две обиколки на надпреварата на Спа:

Беше адска пързалка, нямах никакво прилепяне. Не бях сигурен в нито един момент какво може да стане, защото в подобна ситуация само предполагаш какъв може да е грипът. Вървях възможно най-бавно, само и само да стигна финала.
Не смятам, че съм нарушил правилата. Когато заваля, настигнах Кими, бях в добра позиция, той натисна спирачките рано и минах от външната страна. След това му оставих достатъчно място и т.н. Но битката беше честна. Ако има наказание, няма да е правилно. Не съм получил предимство, според мен всичко беше честно.

Фелипе Маса (Ферари) също каза, че единствената му цел в края на състезанието е била да завърши:

На Червената вода загубих второто си място в началото, защото там имаше повече вода. Темпото ми бе сравнително добро, но не бях напълно доволен от колата. Малко свалихме аероприлепянето вчера сутринта, позагубих стабилност. Но при всички случаи бях трети в състезанието. Тогава заваля, видях лудостта, случваща се пред мен и реших, че просто трябва да стигна финала. Затова съм доволен от второто място и от работата, която свършихме с отбора. Това е окуражаващо за следващите стартове.

Завършилият трети Ник Хайдфелд (BMW Заубер) пък бе седми четири тура преди финала, а в крайна сметка зае последното място на подиума. Третото му място на Спа идва в много подходящ момент, тъй като от известно време се твърди, че BMW искат немският пилот да подобри представянето си. Ник рискува да сложи интермедии и резултатът бе чудесен, а това може да е от значение и за бъдещето му.