Начало Лайфстайл Хамилтън няма да кара Макларъна на Аертон Сена

Хамилтън няма да кара Макларъна на Аертон Сена

76
0

Люис Хамилтън трябваше да кара болида на Аертон Сена от 1988-ма – Макларън МР4/4, на фестивала на скоростта в Гудууд днес. Демонстрационното му изкачване бе отменено заради повреда в скоростната кутия на колата през вчерашния ден, когато зад волана й бе племенникът на великия Аертон – Бруно Сена.

„Наистина съм разочарован , че няма да имам възможността да карам МР4/4 по хълма в Гудууд – не само заради мен, но и заради момчетата в Макларън, които работиха толкова много, за да го подготвят. Най-вече обаче съжалявам заради зрителите в Гудууд“, заяви пред журналистите Хамилтън.

„Има нещо наистина специално в Гудууд, а също така има и нещо доста специално във всеки един бивш Ф1 болид на Сена. Затова съм сигурен, че зрителите в Гудууд силно се надяват да успеят да видят колата отново в действие, точно както и аз се надявам да мога да я карам.

Все пак поне ще мога да направя две изкачвания с Макларън МР4-23 – колата, с която спечелих титлата миналата година. Ще бъде приятно да седна отново в нея, защото тя наистина е фантастична. Ще направя също и изкачване с Мерцедес-Бенц SLR Макларън, който със своите 627 к.с. е наистина една екстремна улична кола“, добави още британецът.