Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Няма надежда

Хамилтън: Няма надежда

25
0

Отчаяният световен шампион Люис Хамилтън изтърпя още едно слабо състезание в Барселона, след като финишира извън зоната на точките – на девета позиция, в Гран При на Испания. Така той остава на седмо място в генералното класиране при пилотите, въпреки че сега бившият му съотборник Фернандо Алонсо вече си дели тази позиция с него.

„Какво мога да кажа… дадох всичко от себе си, както правя всеки път, но просто тази кола не върви. Не знам – просто нямах сцепление, никакво сцепление“, заяви Хамилтън пред ВВС веднага след надпреварата, в която се размина на косъм от катастрофата след първия завой. Сега той е с 32 точки по-малко от затворилият го с една обиколка в състезанието лидер Дженсън Бътън в генералното класиране.

„В момента дори не мисля за това, все пак дори не сме преполовили сезона“, продължи британецът. „Със сигурност не разполагам с кола, с която мога да спечеля шампионата, но срамното е, че тимът свърши фантастична работа, всеки уикенд те вършат фантастична работа. Имаме страхотна издържливост и духът в отбора е фантастичен, но е наистина жалко, че те не ми дават кола, с която да защитя титлата си. Всички се чудят какво става, но колата ни е зле. Изстисквам я докрай, но въпреки това няма надежда.“