Начало Formula 1 News Хамилтън обвини Маса в липса на зрялост

Хамилтън обвини Маса в липса на зрялост

13
0
Макларън,Хамилтън,южна корея

Люис Хамилтън обвини днес на пресконференцията в Южна Корея, Фелипе Маса в липса на зряло отношение, след като чу за действията на бразилеца след състезанието в Япония.

Хамилтън направи през този сезон четири удара с Маса и бразилецът изрази публично своето недоволство от поведението на пилота на Макларън на пистата. Последният инцидент между двамата бе в Япония, като преди това Хамилтън удари Маса в Сингапур, а бразилецът подигравателно иронизира съперника си в микс зоната след състезанието.

След случилото се в Япония пък, за разлика от Сингапур, комисарите не реагираха по никакъв начин и това разочарова Маса.

Все пак Хамилтън изрази надеждите си, да възстанови приятелските си отношения с бразилеца.

„Разбира се ситуацията между нас в последно време не е приятна“, призна Хамилтън. „Винаги съм уважавал Фелипе и продължавам, въпреки неговите негативни изкавания по мой адрес в последно време. Лесно е да се ядосаш в спорт като нашия и да кажеш тежки думи, независимо дали ги мислиш или не.

Аз се опитах да покажа уважението си към него. Много, много съжалявам за случилото се в последното състезание. Наистина не го видях. Гледах повторението и той бе доста далеч встрани от мен и просто не съм го видял в огледалата. Заради вибрациите така или иначе не се вижда почти нищо в тях. Гледах в дясно, но нищо не видях.

Когато осъзнах, че той идва от ляво беше твърде късно

Просто бях на грешното място в погрешното време в последните няколко състезания. Имаме колата, за да постигам значително по-добри резултати, както показа и Дженсън. Всъщност, ако си върша работата като хората нямаше да попадам в ситуациите с Маса.

Отново, с цялото си уважение, надявам се, че в бъдеще ще свалим гарда и двамата и отново ще можем да си говорим без проблеми. Надявам се той да няма проблеми с мен, аз нямам с него.“

Тези думи обаче се различават значително от реакциите на Хамилтън след изказването на Маса по негов адрес. Отговорът му след случилото се в Сингапур не бе особено добронамерен.

„Нямам какво да кажа за това“, продължава шампионът за 2008 г. „Виждал съм много грешки, не само мой. Опитах се да говоря с него, но той не искаше и за да съм честен вече не ми и пука. Няма да се опитвам да говоря пак с него.

Просто продължавам да си върша работата, както винаги съм го правел и да гледам напред в бъдещето.“

След случилото се на Сузука, Маса се е оплакал във ФИА и е искал да се разгледа много внимателно поведението на Хамилтън на пистата, като е цитирал и инцидентите, в който пилотът на Макларън бе замесен през тази година.

Маса потвърди, че е говорил с рейс директора Чарли Уайтинг.

„Най-важното нещо е, че те (ФИА – б.а.) трябва да са обективни“, обясни Маса по-рано. „Дискутирахме с Чарли случилото се и аз му казах, че те трябва да са последователни. Нищо повече от това.“

Реакцията на Маса пък предизвика такава от страна на Хамилтън.

„Щом той не желае да се държи като голям човек, ОК!“

 

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter