Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън обвини Маса в липса на зрялост

Хамилтън обвини Маса в липса на зрялост

41
0
Макларън,Хамилтън,южна корея

Люис Хамилтън обвини днес на пресконференцията в Южна Корея, Фелипе Маса в липса на зряло отношение, след като чу за действията на бразилеца след състезанието в Япония.

Хамилтън направи през този сезон четири удара с Маса и бразилецът изрази публично своето недоволство от поведението на пилота на Макларън на пистата. Последният инцидент между двамата бе в Япония, като преди това Хамилтън удари Маса в Сингапур, а бразилецът подигравателно иронизира съперника си в микс зоната след състезанието.

След случилото се в Япония пък, за разлика от Сингапур, комисарите не реагираха по никакъв начин и това разочарова Маса.

Все пак Хамилтън изрази надеждите си, да възстанови приятелските си отношения с бразилеца.

„Разбира се ситуацията между нас в последно време не е приятна“, призна Хамилтън. „Винаги съм уважавал Фелипе и продължавам, въпреки неговите негативни изкавания по мой адрес в последно време. Лесно е да се ядосаш в спорт като нашия и да кажеш тежки думи, независимо дали ги мислиш или не.

Аз се опитах да покажа уважението си към него. Много, много съжалявам за случилото се в последното състезание. Наистина не го видях. Гледах повторението и той бе доста далеч встрани от мен и просто не съм го видял в огледалата. Заради вибрациите така или иначе не се вижда почти нищо в тях. Гледах в дясно, но нищо не видях.

Когато осъзнах, че той идва от ляво беше твърде късно

Просто бях на грешното място в погрешното време в последните няколко състезания. Имаме колата, за да постигам значително по-добри резултати, както показа и Дженсън. Всъщност, ако си върша работата като хората нямаше да попадам в ситуациите с Маса.

Отново, с цялото си уважение, надявам се, че в бъдеще ще свалим гарда и двамата и отново ще можем да си говорим без проблеми. Надявам се той да няма проблеми с мен, аз нямам с него.“

Тези думи обаче се различават значително от реакциите на Хамилтън след изказването на Маса по негов адрес. Отговорът му след случилото се в Сингапур не бе особено добронамерен.

„Нямам какво да кажа за това“, продължава шампионът за 2008 г. „Виждал съм много грешки, не само мой. Опитах се да говоря с него, но той не искаше и за да съм честен вече не ми и пука. Няма да се опитвам да говоря пак с него.

Просто продължавам да си върша работата, както винаги съм го правел и да гледам напред в бъдещето.“

След случилото се на Сузука, Маса се е оплакал във ФИА и е искал да се разгледа много внимателно поведението на Хамилтън на пистата, като е цитирал и инцидентите, в който пилотът на Макларън бе замесен през тази година.

Маса потвърди, че е говорил с рейс директора Чарли Уайтинг.

„Най-важното нещо е, че те (ФИА – б.а.) трябва да са обективни“, обясни Маса по-рано. „Дискутирахме с Чарли случилото се и аз му казах, че те трябва да са последователни. Нищо повече от това.“

Реакцията на Маса пък предизвика такава от страна на Хамилтън.

„Щом той не желае да се държи като голям човек, ОК!“