Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис Хамилтън: Опитват се да ме спрат

Люис Хамилтън: Опитват се да ме спрат

4969
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън спомена по време на Гран при на Русия, че се опитват да го забавят, след като получи две наказания от по 5 секунди за нерегламентирани тренировъчни стартове преди състезанието. След като завърши трети в Сочи той каза, че се опитват да го спрат.

„Трябва да видя какви са правилата и какво точно съм сбъркал. Почти съм убеден, че никой никога преди не е получавал две петсекундни санкции за нещо толкова абсурдно. Не съм застрашил когото и да е. правил съм го на милион писти през годините и никога не е било поставяно под въпрос. Но положението е такова, каквото е.“

„Може да се очаква. Опитват се да ме спрат, нали?“, заяви Хамилтън

При излизането си от пита англичанинът попита екипа си може ли да направи тренировъчния старт в края на питлейна и получи утвърдителен отговор. Когато обаче Хамилтън задава въпроса си, инженерите на питуола не могат да го видят. Те сметнали, че той иска да се премести малко, а не до самия изход на питлейна, откъдето е дошло неразбирателството.

Шефът на Мерцедес в F1 Тото Волф е на мнение, че наказанието е твърде тежко и не е убеден, че изобщо е заслужено.

„Резултатът е страхотен за тима. Валтери [Ботас] направи брилянтно състезание. Не допусна грешки и се справи с гумите. За наказанията заявиха, че на това място по принцип не се прави тренировъчен старт – с това съм съгласен. Но в бележките на рейс директора се казва, че може да се извърши след линиите от дясната страна. Люис това и стори. Има място за интерпретация. Трябва да анализираме ситуацията и да установим защо сбъркахме. Всички намираме наказанието за прекалено сурово. Но ние печелим и губим заедно. А и като отбор сме доволни от първо и трето място. Радвам се за Валтери. Победата си е победа“, каза австриецът.