Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън остана начело след тренировките в Унгария

Хамилтън остана начело след тренировките в Унгария

33
0

Пилотът на Макларън Люис Хамилтън остана най-бърз и след втората свободна тренировка за Гран при на Унгария. Следобед англичанинът направи най-добрата си обиколка за 1:21.018 мин. и спечели оспорваната битка в края с представителите на другите водещи отбори.

В таблицата с времената Хамилтън остави зад себе си Фернандо Алонсо с Ферари (+0.241 сек.) и своя съотборник Дженсън Бътън (+0.304). Първата петица допълниха Марк Уебър и Себастиан Фетел с Ред Бул, от чиято пълна доминация на Хунгароринг преди година няма и следа, въпреки че със супермеките гуми изглеждаха най-конкурентни.

Фелипе Маса повтори шестата си позиция от сутринта, а това направиха и останалите зад него пилоти на Мерцедес Нико Розберг и Михаел Шумахер. Място в първата десетка намери още тандемът на Форс Индия Пол ди Реста и Адриан Сутил.

Във втората тренировка в Унгария отборите наблегнаха на дълги серии обиколки и анализираха поведението на супермеките гуми Пирели.

Хамилтън беше най-бърз с тях, като отрано си осигури лидерската позиция във времената. Четиресет минути преди края на сесията той записа рекордната си за деня обиколка и до финала на заниманието резултатът му не беше заплашен от останалите на трасето.

Преди тренировката имаше известни очаквания за дъжд, което принуди тимовете да побързат с тестовете. Хамилтън зададе темпото с 1:22.969 мин., но след по-ясната прогноза за суха писта Алонсо свали летвата до 1:22.297 мин.

Маса можеше да оглави подреждането, но 40 минути преди края напусна трасето в пети завой и опитите му останаха безрезултатни. Тогава Алонсо записа 1:21.259 мин., само за да мотивира Хамилтън да направи най-бързия тур за 1:21.018 мин.

Резултатът на англичанина предизвика останалите да се борят с него, но нито един от съперниците му не подобри поставеното време. Бътън допълни силното представяне на Макларън с трета позиция, а със заплашителното си на моменти темпо наредилите се зад него Уебър и Фетел обещават оспорвана битка в събота и неделя.

Мерцедес отново остана далеч от битката на първите три тима, но вече има поводи за притеснение от доброто представяне на Форс Индия.

Назад в колоната пилотът на Лотус Ярно Трули направи втора сесия с промените по кормилната уредба на своя болид и изпревари с половин секунда съотборника си Хейки Ковалайнен.