Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън остава начело и след третата тренировка

Хамилтън остава начело и след третата тренировка

43
0

Необичайно за сезона, Люис Хамилтън остана начело и след края на третата свободна тренировка на пистата Нюрбугринг. Световният шампион отново потвърди добрите впечатления оставени от новите елементи в неговия болид и успя да остави зад себе си останалите претенденти. На втора позиция се нареди бившият съотборник на Хамилтън в Макларън, Фернандо Алонсо от екипа на Рено, а трети се класира Фелипе Маса от Ферари.

За разлика от вчерашния ден температурите започнаха леко да се покачват и дори достигнаха стойност от 12 градуса. Небето обаче остана все така облачно и дори се очакват леки превалявания по време на квалификацията.

Хамилтън постигна време от 1:31,121 мин. оставяйки най-близкият си преследвач на 0,219 сек зад себе си.

Четвърти и пети останаха пилотите на Ред Бул, Себстиян Фетел и Марк Уебър, които се представиха значително по-добре от колегите си и съперници от екипа на Браун. Бътън и Барикело се класираха едва 11-и и 14-и, като отново имаха много проблеми със загряването на гумите си.

“Молим се за по-топло време иначе можем да имаме и проблеми с влизането в третата част на квалификацията”, разкри самият Рос Браун.

Барикело освен това започна сесията с половин час закъснение след като трябваше да бъде сменен дефектен сензор. Силите отново бяха изключително изравнени след като първите 18 пилоти се събраха едва в 1,1 сек. Това със сигурност обещава интересна квалификация.