Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън остава равнодушен към Асоциацията на пилотите

Хамилтън остава равнодушен към Асоциацията на пилотите

40
0

Люис Хамилтън каза, че остава равнодушен към апелите на по-старши пилотите от Асоциацията на пилотите в Гран при (Grand Prix Drivers’ Association – GPDA) по отношение на евентуално преосмисляне на отказите си да се присъедини към организацията. Британецът опроверга информацията, че се е примирил и се е съгласил да „дари” за нея 15 000 британски паунда .

Ярно Трули отново подхвана дискусия за водещите пилоти във Формула 1, които не са членове на Асоциацията. Италианският състезател на Тойота твърди, че е възмутително, че въпросните пилоти не са заинтересувани от подобряването на безопасността в спорта.

Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо каза по време на уикенда в Турция, че е изненадан защо водещите пилоти не искат да бъдат членове.

И въпреки апелите и съобщенията, че Хамилтън се е съгласил да плати своя абонамент от 15 000 паунда като компромис, пилотът на Макларън попита защо именно той трябва да финансира Асоциацията за подобряването на безопасността.

„Няма да продължавам за това дали ще се присъединявам или не, тъй като момчетата знаят какво мисля” – каза на журналистите вицешампионът от миналата година. „Говорихме за това няколко пъти, но те не са идвали да ме питат дали искам да ги подкрепя. И с всичкото ми уважение това е все едно аз да ви помоля вас (медиите) да плащате за нашите заплати или нещо подобно.

„И не разбирам защо би трябвало да го правя. Плащам си за състезателния лиценз, което е в унисон с ФИА и нейния правилник за безопасност. Затова не разбирам защо би трябвало да плащам повече.

Британският пилот на Макларън бе категоричен, че не е допринасял по никакъв начин финансово за Асоциацията на пилотите в Гран при. И въпреки всичко това председателят на Асоциацията Марк Уебър даде да се разбере, че организацията остава заинтересувана от привличането на Хамилтън.