Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън отказа да коментира дискусията с Волф: Вътрешни работи. Спасяваме всеки уикенд...

Хамилтън отказа да коментира дискусията с Волф: Вътрешни работи. Спасяваме всеки уикенд и това е

7555
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън и Джордж Ръсел не прескочиха Q2 в квалификацията през уикенда за Гран при на Емилия Романя. Това се случва и с двамата пилоти на Мерцедес за първи път от Япония през 2012 г. Хамилтън се класира 13-ти, а съотборникът му бе 11-ти в тренировката за разпределение местата на грида за спринта.

„Не беше добра сесия. Разбира се, че е разочароващо. Дойдох с оптимизъм. Всички работиха наистина упорито във фабриката, но после нещата просто не се получиха. Мисля, че не се представихме на ниво като отбор днес. Имаше неща, които трябва да направим, а не го стопихме… и както и да е. Ще работим здраво, за да напреднем в спринта. Състезанието ще е трудно. Дано поне утре метеорологичните условия са по-добри. Кой знае? Може да напреднем.“

Хамилтън не пожела да коментира дискусията между него и Тото Волф, която камерите уловиха

„Вътрешни работи. Не бих споделил за какво. Просто ще продължим да работи. Това е положението. Упорит труд, спасяваме всеки уикенд и това е“, заяви седемкратният световен шампион.

Хамилтън отбеляза още преди тренировката по-рано днес, че не очаква някаква фундаментална промяна в представянето на F1 W13, въпреки че Мерцедес има някои нови детайли.

„По принцип всеки път като се кача в колата, се надявам положението да е по-добро. Но това като цяло е същият автомобил. Знам колко труд са положили всички, включително по Великден, за да донесат някакъв напредък. Но нямаме нищо разтърсващо, което да промени резултатите ни. Предстои ни дълъг път. Виждали сте колко неща се случват в рамките на един сезон. Все още имаме време да оправим болида и да извлечем пълния му потенциал“, обясни Хамилтън.

Ръсел също изрази надежда за напредък в спринта в събота.

„Ситуацията не е идеална, но имаме шанс да наваксаме позиции“, подходи оптимистично Ръсел

„Имахме проблеми със загряването на гумите в първите няколко надпревари. Изглежда винаги правим по-голям скок във втората обиколка. В Австралия видяхме какво стана в сравнение с Алпин и Макларън. Те имаха темпо в първи бърз тур, при нас времето идваше в третата или петата обиколка от серия.“

„Жалко как се получиха нещата с червените флагове. Спринтът ще е интересен с новите автомобили, тъй като можем да се следваме малко по-отблизо. Не мисля обаче, че ще има достатъчно обиколки, за да се случи износване и да използваме предимството си спрямо настоящите ни съперници“, допълни Ръсел.