Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Открили сме нещо и можем да се борим с Ферари. Не...

Хамилтън: Открили сме нещо и можем да се борим с Ферари. Не мисля, че сме далеч зад Макс

11154
0
Мерцедес
снимка: Спас Генев

За пореден уикенд Люис Хамилтън завърши на втора позиция. Британецът стартира Гран при на Унгария от седмо място, след като проблем с отварянето на DRS-a му попречи във вчерашната квалификация. Той обаче изпревари пилотите на Алпин още на старта, а малко по-късно мина и пред Ландо Норис. Благоприятна стратегия и добро каране пък му позволиха към края да бъде най-бързият пилот на трасето.

В края на състезанието Хамилтън остана на по-малко от 8 секунди зад победителя, Макс Верстапен. Пилотът на Мерцедес вярва, че ако беше стартирал по-напред е можел дори да спечели надпреварата.

„Много съм щастлив. Да направим такова възстановяване от седма позиция е нещо голямо за нас. Ако бяхме направили обиколката си вчера щяхме да бъдем на първа редица и тогава резултатът днес вероятно щеше да е различен. Направих добър старт, а последният стинт беше специален.

„Ако погледнете темпото на Макс ще видите, че той стартира десети, завъртя се и пак спечели с 10 секунди. Говори много за колата им. Открили сме нещо и можем да се борим с Ферари, но не мисля, че сме далеч зад Макс. Вълнувам се за втората част от сезона.“

Джордж Ръсел, който за пръв път в кариерата си потегли първи, задържа лидерската позиция в първата част от надпреварата. Той бе изпреварен от Шарл Льоклер след първите стопове, но по-късно се възползва от грешките в стратегията на Ферари и се върна пред Льоклер. Пет тура преди края пък Ръсел не можа да задържи съотборника си и загуби позиция от него, но за втора поредна седмица подсигури двоен подиум за Мерцедес.

„Направих добър първи стинт. Накрая със средно твърдите гуми загубих температура, когато започна да вали и имах затруднения. Още един двоен подиум, което е страхотно за отбора. Ставаме все по-добри. Много беше натоварено и лятната почивка ще се отрази добре на всички. Когато се върнем ще се борим за победи.“