Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън отрече да е разговарял с Ред Бул: Наистина не знам откъде...

Хамилтън отрече да е разговарял с Ред Бул: Наистина не знам откъде идва тази история

2009
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън коментира слуховете, свързващи го с Ред Бул. Състезателят на Мерцедес отрече, че той или представител от неговия екип е водил каквито и да е разговори с отбора от Милтън Кийнс. Коментарът на Хамилтън идва след интересно изказване на Кристиан Хорнер по-рано тази седмица.

В края на вчерашния ден се появи интересна информация. Според нея, Хамилтън се е свързал с Ред Бул, преди да преподпише с Мерцедес. Седемкратният световен шампион водеше дълги преговори с германския производител, които продължиха много по-дълго от очакваното. В края на август 38-годишният състезател подписа ново двугодишно споразумение с Мерцедес, а това на Джордж Ръсел бе удължено с още една година

Според Хорнер, представител на Хамилтън се е свързал с Ред Бул относно възможността седемкратния световен шампион да премине в Милтън Кийнс и да си партнира с Макс Верстапен.

„През годините имахме няколко разговора за присъединяването на Люис“, сподели Хорнер пред Дейли Мейл. „Те се свързаха с нас няколко пъти. Съвсем наскоро, в началото на годината имаше запитване дали имаме интерес към него“, добави шефът на Ред Бул.

По-рано тази година се появи информация, която свързваше Хамилтън с Ферари. Пилотът на Мерцедес наистина е имал „обикновени разговори“ с Ферари за преминаване в Маранело. В крайна сметка той заяви, че не би се преместил в Италия.

„Той се срещна и с Джон Елкан. Мисля, че е имало сериозни разговори“, коментира Хорнер. „Беше около уикенда в Монако (в края на май). Определено имаше разговори, може би и с Васьор, но със сигурност и с Елкан.“

Шефът на Ред Бул добави, че не вижда как Хамилтън ще работи заедно с Верстапен. Нидерландецът е известен с това, че иска да бъде абсолютен лидер на тима и не помага на своите съотборници.

„Не виждам Макс и Люис да работят заедно. Динамиката не би била правилна. Ние сме 100 процента доволни от това, което имаме в момента“, завърши Кристиан Хорнер.

Днес Хамилтън отговори на слуховете, свързващи го с Ред Бул. Седемкратният световен отрече той или негов представител да е водил разговори с австрийския отбор.

„Наистина не знам откъде идва тази история“, заяви Хамилтън. „Знам, че е дошла от Кристиан, но всъщност не разбирам за какво е говорил той. Доколкото ми е известно, никой от моя екип не е разговарял с него. Честно казано не съм разговарял с Кристиан от години“, добави звездата на Мерцедес.

Хамилтън категорично отрече да има интерес към Ред Бул. От друга страна той разкри, че е имал контакт с Хорнер. Седемкратният световен шампион бе категоричен, че именно Хорнер го е потърсил пръв

„Все пак той ме потърси по-рано през годината и искаше да се срещнем. Аз просто ги поздравих за невероятната година;, обясни Хамилтън.

„Казах му: „Надявам се, че скоро ще мога да се боря срещу вас, момчета, в близко бъдеще“. Това беше всичко. Не съм съвсем сигурен какво има предвид. Смятам, че той просто разбърква нещата. Няма никакви поверителни разговори, така че не знам. Познавате Кристиан, той обича такива неща.“

Хамилтън добави, че няма проблеми да се изправи срещу Верстапен в еднаква машина. Британецът обаче няма интерес да обърне гръб на Мерцедес.

„100%. Ще бъда повече от щастлив да се състезавам срещу него в равностоен автомобил“, заяви Хамилтън. „Ред Бул свърши невероятна работа. Това е невероятен отбор – всеки пилот би се радвал да кара за такава страхотна група от хора.“

„Преминаването от автомобил, който не е толкова страхотен, към такъв, който печели, не е моя мечта. Мечтата е да започнем там, където сме ние [Мерцедес], и да надграждаме, за да спечелим след това. Точно затова останах в Мерцедес“, заключи Люис Хамилтън.

Междувременно Верстапен също коментира спекулациите за евентуално преминаване на седемкратния световен шампион в Ред Бул.

„Какво би добавило това? Такова нещо не се случва. Няма смисъл да си измисляме истории, ако не се случва нищо“, каза Верстапен.  „Не бих имал нищо против, но това няма значение. Не искам да го стоварвам особено върху Люис. Има толкова много страхотни пилоти [на стартовата решетка]. Понякога просто не се получава така.“