Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън първи в изпитанията на Монца

Хамилтън първи в изпитанията на Монца

113
0

Люис Хамилтън успя да направи най-бързата обиколка в първия ден от тестовете на италианската писта Монца.###Люис Хамилтън успя да направи най-бързата обиколка в първия ден от тестовете на италианската писта Монца. Британецът постигна време от 1:24.112, с което остави на второ място Кими Райконен (1:24.258). Преди края на сесията на трасето заваля дъжд.
Пилотът на Макларън изпробва нова аероконфигурация на болида специално за Монца. Сутринта за кратко той престоя в бокса, тъй като топлинен датчик в колата му се повреди.
Ферари основно работиха по подобряване управлението на F2007 при качване на високите бордюри на Монца. Райконен също така тества нови аеродинамични решения.
BMW доказаха за пореден път, че са в чудесна форма след като Ник Хайдфелд направи третата най-добра обиколка за деня, а разликата му с Хамилтън бе по-малко от две десети. След него се класира Ярно Трули от Тойота. Италианецът изпробва ново задно крило и кутии за радиатори.
Зад волана на болида на Уилямс през първия ден се появи Казуки Накаджима. Той също тества аерорешения специално за Монца, сред които бе и подобно на Макларън предно крило, едната повърхност, на което минава над носа.
Торо Росо заеха шестото място след впечатляващи обиколки на Себастиан Фетел. Нелсън Пикет младши пък проведе първите тестове за Рено на писта на проблемната системата за стандартен електронен контрол ECU (electronic control unit). Тя трябва да започне да се използва през 2008 г.
На останалите места се подредиха Рубенс Барикело от Хонда, Марк Уебър от Ред Бул и тест пилотът на Супер Агури Джеймс Роситър. Австралиецът имаше разочароващ ден, завършвайки на девето място, след като следобед в болида му се появиха механични проблеми.