Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Пазенето на гумите в Турция ще е трудна задача

Хамилтън: Пазенето на гумите в Турция ще е трудна задача

34
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън спечели Гран при на Китай и е готов за предизвикателството на четвъртата надпревара от календара в Турция – тя ще се проведе в края на следващата седмица. Англичанинът присъства на инженерния брифинг в технологичния център на отбора си Макларън във вторник, а след това работи в завода заедно със съотборниците си.

Спечелих това състезание миналата година, а и Истанбул парк е писта, която определено харесвам – заяви Люис. – Страхотно модерно трасе с много разнообразни завои, сериозни високоскоростни секции. Там със сигурност можеш да имаш предимство от добре работещ автомобил. Всички, разбира се, говорят за осми завой. Той е фантастичен, но аз обичам и късното спиране в 9-и и 12-и, тъй като можеш да влезеш в кривите със сериозна скорост. Усещането е страхотно, ако го направиш като хората – заяви той.

Според световния шампион за 2008 г. пилотите ще трябва да се трудят сериозно, за да пазят гумите си в предстоящото състезание, особено в осми завой, който е и доста неравен.

Всъщност тази крива подлага всичко по болида на едно от най-големите натоварвания в календара въобще. В Истанбул и KERS-ът ще играе голяма роля. Повечето прави са след бавни завои, така че има къде да се използва. Най-явното място е 10-и завой, но и в последния може да се получи. Шанс за изпреварване има в 12-и, тъй като там има възможност да останеш близо до предходната кола. Имаме всички причини да вярваме, че интересните и вълнуващи надпревари ще продължат и през следващия уикенд – каза още Хамилтън.