Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Перес ще направи Ред Бул по-силен отбор

Хамилтън: Перес ще направи Ред Бул по-силен отбор

2367
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън вече обясни, че очаква догодина Мерцедес да се бори с Ред Бул в световния шампионат на Формула 1. След новината за привличането на Серхио Перес в отбора от Милтън Кийнс седемкратният световен шампион добави, че мексиканският пилот ще направи противниковия тим по-силен.

„При цялото ми уважение към Алекс [Албон], през изминалите състезания се борехме аз и Валтери [Ботас] срещу Макс [Верстапен]. Бил съм в позицията на Макс. Особено когато бях в Макларън, където бях водещата кола, а втория болид не участваше в битката. В борбата ни с Ферари те можеха да играят със стратегията и да ни затруднят значително.“

„Перес ще направи Ред Бул по-силен отбор, особено с начина, по който Серхио се представя. Той кара невероятно добре тази година и си заслужи мястото за 2021 г. Зарадвах се, когато чух, че е избран от топ отбор и е получил такава възможност“, сподели Хамилтън

Англичанинът каза, че ще е вълнуващо да се наблюдава и вътрешната битка на Перес с Верстапен. Всичко това обаче според него означава, че Мерцедес трябва наистина да се представя още по-силно.

„Това ще е битка, каквато не сме наблюдавали от известно време. Но това е страхотно за нас като отбор. Обичаме предизвикателствата и такава борба ще направи всичко далеч по-вълнуващо“, каза още Хамилтън.

Британецът, който на 7 януари ще навърши 36 години, сподели и че с Тото Волф не са успели да започнат разговори за новия му договор, както са планирали. Тимът на Мерцедес обяви вчера, че главният му спонсор INEOS купува една трета от екипа, става равнопоставен акционер с Даймлер и Волф, а австриецът ще продължи да управлява отбора още три години.

„Не сме започнали разговор. С Тото планирахме да го сторим през идващите дни, доста пътувахме напоследък.“

„Но аз съм изключително доволен, горд и благодарен, че той продължи контракта си. Тото е изключително важна фигура в отбора. Успехите ни щяха да са невъзможни без него. Освен това за отбора е важно да има приемственост, така че е страхотно да се види отдадеността на Мерцедес и приноса на INEOS.“

Тото Волф заяви вчера, че договорът на Хамилтън ще бъде подписан най-късно преди началото на предсезонните тестове във Формула 1.