Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Планираното развитие на Мерцедес няма да донесе 0,3-0,5 сек подобрение в...

Хамилтън: Планираното развитие на Мерцедес няма да донесе 0,3-0,5 сек подобрение в скоростта

22466
0
Мерцедес F1
снимка: Мерцедес

Планираното развитие на Мерцедес F1 W15 няма да донесе подобрение в скоростта от 3 десети до половин секунда, заяви Люис Хамилтън. Отборът от Бракли продължава да се бори за места на грида и в състезанията зад Ред Бул, Макларън и Ферари. Тото Волф отбеляза, че на пистата Имола е имало малък напредък, който обаче не се отразил в резултатите. Хамилтън и съотборникът му Джордж Ръсел финишираха шести и седми там. Седемкратният световен шампион не очаква някаква сериозна промяна нито тази седмица в Монако, нито в близко бъдеще.

На въпрос кога Мерцедес може да настигне Ред Бул, Макларън и Ферари Хамилтън отговори: „Не мога да ви кажа. В квалификацията Джордж бе на 0,5 сек изоставане, в състезанието – вероятно на три или четири десети. В момента в аеродинамичния тунел не се тества такова развитие.“

Хамилтън има предвид, че следващите новости на Мерцедес за F1 W15 няма да подобрят скоростта на болида с посочените стойности така, че да влезе в битка за първите места на стартовата решетка и за победа. Въпросът с развитието на колите във Формула 1 понастоящем бе широко обсъждан по време на уикенда за Гран при на Емилия Романя. Причината за това бе новият пакет на Ферари.

В навечерието на уикенда на пистата Имола очакванията относно представянето на Скудерията бяха огромни. Говореше се за прогрес от порядъка на 0,3 сек. Шарл Льоклер се опита да призове за сдържаност, но след това бе най-бърз в петъчните свободни тренировки. Надеждите на тифозите и италианските медии избухнаха. Затова и резултатите от квалификацията и надпреварата бяха истинско разочарование за тях. В събота на Имола Льоклер и Карлос Сайнц бяха четвърти и пети, а в неделя монегаскът финишира трети, докато съотборникът му бе пети. Още преди надпреварата пък испанският пилот на Скудерията направо се скара на представителите на медиите за всичко изписано в дните преди уикенда.

„Поради някаква причина всички очакваха едва ли не да летим. Видях да се размахват някакви числа, които бяха съвършено нереални. Напредък с една десета от секундата е добре свършена работа от страна на отбора. Не казвам, че прогресът ни е една, две или половин десета, но не е и стойностите, които се обсъждат“, заяви Сайнц.

Ръсел също не очаква размествания, особено за Гран при на Монако

„Често казано, не мисля, че гридът ще се размести кой знае колко. Доста впечатляващо е обаче да се наблюдава как се справя Макларън в момента. Те бяха най-бавни преди 12 месеца, а в момента са най-бързи. Това демонстрира какво е възможно, когато откриеш магическото решение. Но очаквам през предстоящия уикенд да сме в позиция, подобна на тази през миналия“, посочи Ръсел.