Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Питът на Ръсел му коства позиция спрямо Хамилтън, но отборът спечели...

Волф: Питът на Ръсел му коства позиция спрямо Хамилтън, но отборът спечели още една точка

3488
0
Джордж Ръсел, Люис Хамилтън, Мерцедес F1
Джордж Ръсел и Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Джордж Ръсел завършиха шести и седми в Гран при на Емилия Романя. По-младият английски пилот направи спиране в бокса в края на състезанието, след което отиде зад съотборника си, но пък направи най-бързата обиколка. Ситуацията бе коментирана от Ръсел още преди финала. След карирания флаг той каза, че няма да се цупи за загубата на шесто място. Тото Волф пък обясни ситуацията като стратегическо решение.

„По резултатите не се вижда, но направихме малка стъпка напред през изминалия уикенд. Най-близките ни съперници сториха същото, но все пак сме намалили малко разликата с челото. Но над 30 секунди зад най-бързите е твърде много. Шесто и седмо място няма как да са повод за гордост. Все още имаме много работа за вършене, разбира си – всички сме разочаровани да финишираме шести и седми. Тепърва ще има развитие и всичко е до постепенния напредък. Това е необходимо, ако искаме да стигнем до битка с трите отбора пред нас“, коментира Волф представянето на Мерцедес на пистата Имола.

„При втория питстоп на Джордж предвижданията ни за износването на гумите му показаха, че може да има проблеми с тях към края на надпреварата. Времената му се влошаваха непрекъснато. Имахме възможност за бокс и да излезем пред [Серхио] Перес и затова избрахме тази опция. Това ни даде възможност и да вземем точката за най-бърза обиколка“, продължи австриецът.

„Питът на Джордж му коства позиция спрямо Люис, но в крайна сметка отборът имаше шанс да спечели още една точка“, каза Волф

Ръсел сподели, че целият отбор в момента се намира „по средата на нищото“ – зад Ферари и Макларън и пред останалите отбори в средата на колоната.

„Загубих мястото си от Люис, но честно казано, няма да се цупя за шеста позиция. По принцип всеки пилот иска да финишира на възможно най-предна позиция, а аз през целия уикенд бях пред съотборника си. През състезанието също бях пред него. Поне взехме допълнителната точка. Но ще повторя – шеста позиция е, не е подиум или победа“, подчерта Ръсел.

Според Хамилтън на болидите на Мерцедес им липсват 0,2-0,3 сек в състезателно темпо спрямо съперниците пред тях.

„Надпреварата ми като цяло бе добра. Допуснах грешка, която ми коства около 5 секунди, но състезателното ми темпо бе силно и съм доволен от това. Направих добър старт, което бе важно, за да изпреваря [Юки] Цунода. От там нататък можах да удължа първия си стинт и това помогна стратегията с един бокс да проработи“, каза Хамилтън.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)