Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън по-доволен от колата си в сравнение с Индия, Бътън търси по-добър...

Хамилтън по-доволен от колата си в сравнение с Индия, Бътън търси по-добър баланс

40
0
Дженсън Бътън

Пилотите на Макларън Люис Хамилтън и Дженсън Бътън бяха най-бързи в днешните свободни тренировки за Гран при на Абу Даби – съответно във втората и първа сесии на пистата Яс Марина. И двамата бяха уверени още преди да подкарат болидите си на трасето, че МР4-26 ще върви наистина добре и засега се оказват прави.

Наистина позитивен ден за мен – заяви Хамилтън. – Колата върви чудесно, темпото ни в дълга серия не е твърде лошо и изглежда сме доста конкурентоспособни. Поведението на автомобила е далеч по-добро, отколкото в миналия старт, така че се надявам да продължа така и през останалата част от уикенда.

Постепенното подобрение условията на трасето помогна на Люис в намиране на оптималните реглажи. Той бе доволен и от гумите, след като в Индия се оказа изненадан от по-високо от очакваното износване.

Когато петъкът премине без каквито и да било проблеми, определено се чувстваш уверен за останалата част от уикенда – допълни той.

Съотборникът му обаче не бе напълно доволен от баланса, но бе убеден, че ще се справи с проблема.

Опитах някои неща в дългите си серии, пробвах се да изпреварвам, но все още смятам, че задминаванията ще са трудни, дори в DRS-зоните. Това означава, че мястото на стартовата решетка ще е особено важно и трябва да се постараем да сме по-напред – коментира Бътън.

Като невероятно обещаващ старт на уикенда определи представянето на пилотите си Мартин Уитмарш. Шефът на Макларън не се впусна в предположения какво ще се случи през следващите два дни, но заяви, че е окуражен и от скоростта, и от липсата на технически проблеми.