Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън подходил твърде приятелски към Ботас в първия завой

Хамилтън подходил твърде приятелски към Ботас в първия завой

2581
0
Ботас пред Хамилтън в Баку 2019
Ботас пред Хамилтън, снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън смята, че е подходил твърде приятелски към Валтери Ботас в битката им в първия завой след старта. Британецът потегли по-добре и почти се изравни с финландеца в първия завой. Последния обаче успя да запази лидерството с по-късно спиране от външната страна.

След това Люис имаше вътрешната траектория и за следващия 2-и завой. Но Ботас вече разполагаше с по-голямо предимство и запази първото място. Битката между двамата продължи до завой 3, където Валтери вече беше от вътрешната страна и не даде шанс на Люис за атака.

„Не си свърших работата в квалификацията, а Валтери го направи, каза Хамилтън пред Sky Sports. – След това в състезанието подходих твърде приятелски в завой 1 и му дадох лидерството. Той направи фантастично състезание без грешки и заслужи победата.

Не беше нашето най-силно състезание за сезона, а за мен тук в Баку винаги е било трудно. С оглед на това резултатът ми е наистина добър. В края бях по-бърз, но беше твърде късно за нещо повече. Просто това е едно от онези трасета, на които имам трудности.”

Ботас пък заяви, че е контролирал състезанието в Баку в края, въпреки че бе поставен под сериозно напрежение от Люис Хамилтън. Двамата донесоха 4-а поредна победа на Мерцедес от началото на сезона, а с успеха финландецът отново излезе начело в шампионата с точка пред съотборника си.

„Люис ме постави под напрежение в края, но състезанието беше под контрола ми, обясни Ботас. – Днес се представихме наистина добре. Люис направи по-добър старт, като аз бях твърде предпазлив при потеглянето.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.