Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Рискът отличава бързите от бавните пилоти

Хамилтън: Рискът отличава бързите от бавните пилоти

61
0
Люис Хамилтън,Никол Шерцингер

Поемането на рискове на пистата е тайната в това да си наистина бърз във Формула 1, твърди Люис Хамилтън. Пилотът на Макларън освен това се вълнува все още от миризмата на бензин и звука на двигателите по пистите.

Момчетата от едно време са поемали рискове, животът им е бил далеч по-застрашен. Щеше да е прекрасно, ако можех да карам тогава. Не знам защо аз лично съм такъв, но винаги съм поемал повече рискове, клонял съм натам. Не да поставям други хора в опасност, а да извлека нещо повече от себе си – обясни англичанинът пред Ройтерс.

Рисковото каране от страна на Хамилтън е предмет на обсъждане през почти целия сезон 2011 г. Помолен да коментира изявлението на Ханс-Йоахим Щук по този повод, че трябва да отиде на терапия, той попита какво е постигнал бившият пилот във Формула 1. Разбирайки, че германецът има само подиуми, отговорът е:

Именно. Точно. Това казва всичко. Според мен малко по-рискованото управление в известна степен разграничава по-бързите пилоти от може би не чак толкова бързите състезатели. А при някои от по-възрастните, които вече са със семейства и т.н., усещането малко се губи. Дейвид Култард ми каза, че след раждането на детето си вече не е искал да рискува прекалено, за да може да се прибере на другия ден и да види сина си.

Самият Люис от няколко години е заедно с певицата Никол Шерцингер и все още няма намерение да създава семейство, въпреки че наскоро се появиха слухове за годеж.

Все още съм млад и не мога да кажа дали подобно нещо ще се случи и с мен, когато имам семейство. Това предстои да разберем – допълни пилотът. – В автомобилния спорт обаче има много тънка линия между това да си наистина опасен и да караш на ръба. Човек просто се опитва да не прескача границата. Но при тези състезания караме гума до гума с над 300 км/ч – няма начин всичко да върви съвършено гладко. През цялото време се случват катастрофи, пилотите се удрят. И състезатели ме обвиняват в прекалена агресивност, но аз търся баланса. Не съм на пистата, за да съсипя нечие състезание. Искам да победя останалите, това е най-добрият начин да се докажеш.

Въпреки всичко Хамилтън няма да променя стила си и го заявява за пореден път с основанието, че това е животът му, така кара той.