Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Понастоящем съм лесна мишена, но трябва да намеря пътя си

Хамилтън: Понастоящем съм лесна мишена, но трябва да намеря пътя си

62
0
Дженсън Бътън,Люис Хамилтън

Може би най-обсъжданият през последните месеци в падока на Формула 1 пилот – Люис Хамилтън – започна уикенда в Италия с най-добро време в първата свободна тренировка на пистата Монца. Вчера англичанинът бе изпреварен единствено от Себастиан Фетел в квалификацията за 13-тия кръг от световния шампионат за 2011 г., но това подобри съвсем малко настроението му, което е доста мрачно от началото на уикенда. Стигна се дотам, че не друг, а шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер вметна, че съзирал отчаяние в начина, по който Хамилтън кара напоследък!

Люис е феноменален талант, но поради някаква причина настоящата година е особено сложна за него. В същото време Дженсън [Бътън] се чувства съвсем комфортно и това личи на трасето – заяви Хорнер.

Всъщност съвсем не е изненадващо, че Хамилтън в крайна сметка се поддава на мрачни настроения, след като дори в последния старт в Белгия се оказа въвлечен инциденти в два последователни дни и стилът му на каране отново стана повод за какви ли не разисквания. Поредните му ходения при стюардите дадоха повод да се появят дори писания, че начинът му на живот е причина пилотът да се разсейва и да не е напълно съсредоточен на пистата! Той обаче бе категоричен, че приятелката му – певицата Никол Шерцингер – и други известни негови познати като Пи Диди и Фарел Уилямс например нямат абсолютно нищо общо с работата му в Макларън.

Колегите на Хамилтън Марк Уебър, Фернандо Алонсо и Фелипе Маса пък заявиха по време на пресконференцията на Монца още в четвъртък, че Люис далеч не е чак толкова агресивен, колкото се пише и говори. Камуи Кобаяши дори допълни, че точно агресивността е необходима, когато се състезаваш.

Самият Хамилтън очевидно не се чувстваше съвсем добре заради поредните безкрайни обсъждания на стила му на управление, на личния му живот и т.н., но като че ли е наясно, че единственият начин да накара критиците да замълчат е на пистата.

Миналата година спечелих на Спа и отпаднах на Монца. Сега явно гоня обратното! – повтори англичанинът шегата си, спомената още преди началото на уикенда в Италия. – Знам обаче какво мога да постигна. Ако нещата са наред и не катастрофирам, то тогава съм в състояние да свърша солидна работа. Да постигна добри резултати. Все още имаме седем старта пред нас. Математически нищо не е приключило и аз все още намирам вдъхновение да продължавам напред. Трябва да намеря пътя си, да се поуча от грешките си и да се опитам да изгладя всичко в тези надпревари до финала на сезона.

Той допълни освен това, че медиите всъщност не знаят нищо за личния му живот.

Нямат идея какво правя в моето си време. Водя нормално съществуване и не мога да разбера защо да нямам връзка като всеки друг човек. Битието ми не е като на някои суперизвестен човек. Просто съм във Формула 1 и камерите, фотоапаратите са навсякъде около мен. Ежедневието ми обаче е съвършено нормално – бе категоричен Люис.

Според него 2011 г. е просто лош момент, какъвто се случва на всекиго в някакъв момент и със сигурност ще премине, за да отстъпи място на по-добри времена.

Понастоящем съм лесна мишена, тъй като непрекъснато имам някакви проблеми. Надявам се скоро да изляза от негативния център на вниманието и хората да заговорят за мен с положителна нагласа. Но определено годината като че ли е по-лоша от всичките ми предишни сезони. И през 2008 г. имах инциденти, но пък тогава спечелих титлата и предполагам, че всичко бе забравено скоро след това – върна се назад във времето Люис.

Световният шампион за 2008 г. е наясно също така, че първият пилот, с когото го сравняват неизменно, е съотборникът му Дженсън Бътън. По принцип той е по-бърз от двамата, но побърза да признае на Монца, че ако другият състезател е пред него в крайното класиране, то явно е свършил по-добра работа от него самия. До края на състезателната 2011 г. обаче Люис ще направи всичко възможно, за да се справи на познатото ниво, превърнало го в една от най-големите звезди във Формула 1.