Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън почти не си е комуникирал с Бътън откакто двамата са съотборници

Хамилтън почти не си е комуникирал с Бътън откакто двамата са съотборници

26
0

Люис Хамилтън все още не е успял да си комуникира професионално с новия си съотборник Дженсън Бътън. Това разкри самият той пред британската преса.

В края на сезон 2009 си обещах, че ще се постарая да бъда 100% във форма и ще се фокусирам върху новата година, затова работих усилено. Когато не тренирах, просто си седях в дома си в Женева и се подготвях за коледните и новогодишните празници.

През цялото време от края на сезона досега главно тренирах и се стараех да поддържам формата си“, обясни пилотът, който има общо 11 победи във Ф1 зад гърба си. А що се отнася до очакванията към новата кола на Макларън, Хамилтън добави:

„Никога не можеш да приемаш конкурентноспособността във Ф1 за даденост. Видяхме това миналата година, затова главната ни цел ще е да направим МР4-25 способна да побеждава кола колкото се може по-скоро. И само когато вече сме постигнали това, ще можем да започнем да мислим за печелене на състезания и евентуално и шампионската титла.

А що се отнася до Дженсън – за съжаление все още не сме си комуникирали. Пътищата ни все още не са се пресичали откакто той бе обявен за пилот на Водафон Макларън Мерцедес през ноември. И двамата бяхме в технологичния център на тима в Уокинг за вземане на мерки за седалки, но направихме това в различни дни.  Първият път, в който ще започнем да работим заедно ще бъде по-късно този месец, когато ще се състоят представянето и първият тест. Ще си споделяме предсезонните тестове и ще бъде особено важно да си разменяме информация помежду си, за да можем да сме уверени, че сме се насочили в правилната посока“.