Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън потвърди присъствието си в Гудууд

Хамилтън потвърди присъствието си в Гудууд

19
0

Люис Хамилтън потвърди, че ще присъства на тазгодишното издание на Фестивала на скоростта в Гудууд, който ще се проведе през юли. Той се появи на фестивала и в дебютния си сезон миналата година. Тази година отново гостите ще очакват атрактивна демонстрация на неговия Макларън.

Той ще бъде част от темата на събитието – „От Хоторн до Хамилтън” – като идеята ще бъде да се отпразнуват 60 години от началото на събитието, както и от първия британски световен шампион, Майк Хоторн, спечелил титлата през 1958 година.

Основателят на Фестивала на скоростта, графът на Марч, каза: „За мен е изключително удоволствие да приветствам с „добре дошъл” Люис за втора поредна година. Той наистина впечатли феновете на моторните спортове миналата година, като съм сигурен, че и през тази година ще им предложи страхотно шоу. Нямам търпение.”

„Ще бъде страхотно, ако Люис може да повтори успеха на Майк Хоторн отпреди 50 години и да спечели световната титла за Великобритания през този сезон.”

Също така целта пред организаторите ще бъде да оповестят заслугите на много други британци, които са помогнали за развитието на спорта. Сред тях ще бъдат сър Стърлинг Мос, Джим Кларк, сър Джаки Стюарт, Колин Чапман,Гордън Мъри и Ейдриън Нюи.

На фестивала ще бъде не само Хамилтън и Макларън, тъй като потвърждение за участие са дали и Ферари, БМВ, Уилямс, Хонда, Ред Бул и Тойота.