Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън пред Льоклер в първата тренировка в Мексико

Хамилтън пред Льоклер в първата тренировка в Мексико

2732
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън с Мерцедес беше най-бърз в първата свободна тренировка за Гран при на Мексико. Той постигна 1:17.327 мин. и изпревари с 0.119 сек Шарл Льоклер. Пилотът на Ферари обаче беше с по-бавните гуми медиум срещу софт за британеца.

Трети завърши Макс Верстапен , следван от съотборника си в Ред Бул Алекс Албон. Топ 5 допълни Валтери Ботас. Сесията беше повлияна от времето, като в първия половин час пилотите на практика не караха, а чакаха трасето да изсъхне.

Тренировката започна при още влажна на места писта. Затова повечето пилоти се появиха на трасето с гуми интермедия. В Уилямс обаче Ръсел и Латифи излязоха със сликове, като правиха изпитания на новите елементи по колата с тръби на Пито. Канадецът кара в тази сесия на мястото на титуляра Роберт Кубица.

В първия половин час никой не записа бърза обиколка, като пилотите изчакваха трасето да изсъхне.

След това масово излязоха и започнаха да въртят турове. В този период логично колите бяха трудни за контролирани заради „зелената” писта.

Фетел блокира предните гуми при спирането за завой 1, Ботас сбърка на S-образните завои, а Верстапен излетя на 12-и завой. 40 минути след началото на сесията начело беше Льоклер с гуми медиум, следван от Хамилтън, Верстапен, Ботас и Фетел. Люис имаше проблеми със спирачките, които прегряха и бяха сменени спирачните дискове.

След известна пауза пилотите отново се активизираха, като Албон поведе в класирането, като слезе под 1:18 мин за обиколка. След него втори стана Ботас. Ланс Строл обаче изпусна колата при влизането в последния завой и се удари в стената. Пилотът на Рейсинг Пойнт сам успя да извади колата от предпазните стени и се прибра в бокса. За да бъдат оправени мантинелите, сесията беше спряна на около 15 минути.

След подновяването на сесията Хамилтън поведе с бърз тур със софт, а до него се нареди Верстапен (+0.145 сек). Много силна обиколка направи Льоклер с медиум, който се доближи само на 0.119 сек от лидера.

Фетел пък отново блокира предните гуми на спирането за първия шикан. При него се наблюдаваше сериозно износване на предна лява гума, въпреки че беше с типа медиум.

Макс подобри времето си, но остана на 3-а позиция. Той бе недоволен от поведението на Фетел, който го изпревари в загряваща обиколка, когато няколко коли се събраха в малко пространство в последния сектор. Хамилтън продължи да върти обиколки със софт, но не подобри времето си.

Люис също имаше много сериозно износване на предна лява гума, а също и на задна лява. Британецът завърши с първо време, следван от Льоклер, който записа впечатляващ резултат със софт. Трети завърши Верстапен.