Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън приятно изненадан от резултатите в квалификацията

Хамилтън приятно изненадан от резултатите в квалификацията

32
0
Австралия 2012,Люис Хамилтън,Макларън

Люис Хамилтън разкри след края на квалификацията, че не само е изненадан от победата си, но и от сериозната разлика между Макларън и Ред Бул по отношение на темпото в бърза обиколка. Англичанинът направи отличен първи опит в началото на третата част от квалификацията и постигна чудесното време от 1:24,922 мин. Според него преди началото на квалификацията е било трудно да се определи, какво ще е съотношението на силите. В последствие обаче той бе с повече от 0,7 сек пред пилотите на Ред Бул.

„Честно казано съм изненадан, нямах идея, че нещата ще се случат по този начин“, обясни щастливият Хамилтън. „Мислех, че Ред Бул ще са по-бързи, а Мерцедес – не толкова. Знаехме, че нашата кола е добра, но не знаехме колко е добра в сравнение с конкурентите. Определено съм изненада, че Ред Бул са толкова назад.

Беше доста напрегната сесия. Още при първия си опит в последната част успях да направя чудесна обиколка, бих казал дори специална и знаех, че времето ми е много добро. Когато правиш подобна обиколка се чувстваш, все едно летиш, ритъмът беше плавен, уцелих всички точки за спиране – беше прекрасно. Затова обичам Формула 1

Все пак остава още доста път преди да завършим успешно уикенда. Използването на гумите в дълги серии от обиколки ще е ключът за спечелването на състезанието. Надяваме се да сме най-добрите и в това отношение.

Позицията на старта е доста важна и затова съм горд от постигнатото от мен и от нашия отбор. Надявам се на добро състезание утре и ще е чудесно, ако започнем сезона с двойна победа.“