Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън призова за повече предизвикателства във Формула 1

Хамилтън призова за повече предизвикателства във Формула 1

1940
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън призова във Формула 1 да има повече предизвикателства и за пилотите да бъде по-трудно. От 2021 г. в спорта се очаква да има сериозни промени в правилата, но за сега не е ясно какви точно ще бъдат те.

Според световния шампион обаче колите трябва да станат по-трудни за каране. Освен това големите зони за сигурност, които помагат на пилотите при грешка, трябва да се премахнат.

„Ако имах право на избор, бих върнал атмосферните 12-цилиндрови мотори и механичните скоростни кутии, за да бъде по-трудно за пилотите, каза Люис по време на пресконференцията на ФИА в Канада днес.

– Щях да премахна всички тези големи зони за сигурност, които ги има навсякъде. След състезание трябва да си много изтощен физически. Като след маратон. Сега аз мога да направя 2 или 3 състезания едно след друго. Спортът не трябва да бъде такъв.“

Според Хамилтън за последните 12 години, откакто той е в F1, шефове винаги се опитват да променят правилата за колите, да намалят разходите или да подобрят възможностите за изпреварвания. И като цяло решенията им не са били добри.

„Либърти Медия пое управлението сега, но имаме същите проблеми, каза още Хамилтън. – Хората не са много развълнувани от спорта ни. Още имаме същото разделение между водещите отбори и по-малките.“