Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън пуска кампания за млади пилоти

Хамилтън пуска кампания за млади пилоти

45
0

Люис Хамилтън помага в кампания за окуражаване на младите хора в моторния спорт.

Кампанията се казва Go Motorsport и представлява първата централно координирана маркетингова кампания във Великобритания, насочена към заинтересуваните в моторните спортове млади хора.

Инициативата е създадена, за да стимулира по-голям интерес към този спорт и да покаже на широката общественост „колко е лесно да бъдеш част от това, независимо дали си състезател,зрител, официално лице или маршал край пистата”.

Асоциацията на моторните спортове във Великобритания финансира този проект с 250 000 паунда.

„Прави ми голямо удоволствие да присъствам на пускането на кампанията Go Motorsport. Това е страхотна инициатива на Асоциацията на моторните спортове за привличане на повече хора в този спорт” – каза Хамилтън по време на събитието.

„И докато Формула 1 е върхът, то има още много нива в моторните спортове, с които хората не са толкова запознати. Те не осъзнават, че има такава дълбочина и разнообразие в този спорт – особено във Великобритания.”

Go Motorsport вече привлече още известни лица към себе си, сред които са Дженсън Бътън, Дейвид Култард и Антъни Дейвидсън, ДеймънХил,Франк Уилямс и Анди Прио.

Председателят на Асоциацията Алън Гау добави: „Това е много важна инициатива и вече се радва на силна подкрепа и ентусиазъм не само от най-известните имена от моторните спортове във Великобритания, но също така и от други намесени в този спорт – собственици на писти, организатори на шампионати, пилоти, тимове и клубове от различни дисциплини.”

„Много сме горди да имаме Люис Хамилтън за пускането на Go Motorsport – той е вдъхновение за мнозина. Надяваме се тази инициатива да помогне на много от тези, които са били впечатлени от Люис и другите представители на този спорт.”