Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Рано е да се каже, че Ботас е единственият ми съперник...

Хамилтън: Рано е да се каже, че Ботас е единственият ми съперник за титлата

2094
0
Валтери Ботас
Ботас пред Хамилтън в Баку, снимка: Мерцедес

Според Люис Хамилтън е твърде рано да се каже, че Валтери Ботас ще е единственият му съперник за титлата този сезон. Двамата спечелиха първите 4 кръга от сезона, като си размениха по 2 победи.

Ботас е начело в шампионата с 1 точка пред Люис благодарение на най-бързата си обиколка от Австралия.

„Твърде рано е да кажем, че само Валтери ми е съперник за титлата, каза Хамилтън. – Ферари имаше добро темпо миналия уикенд в тренировките и квалификацията. Мисля, че ако и двете им коли се бяха представили на максимално добро ниво, щяха да са много по-близо до нас.

Във Ферари имаха подобрения по колата за Азербайджан, а ние не. Затова представянето ни беше малко изненадващо. В следващите състезания и ние ще имаме ъпгрейди по автомобила.

Запитан дали отношенията му с Ботас ще се променят ако двамата се борят за титлата този сезон, Люис отговори:

„Не мога да кажа какво ще се случи по-късно през годината. Не мога да преценя дали характерът на някой ще се промени или не. В миналото някои пилоти не спазваха правилата в отбора. А Валтери го прави.“

Главният стратег на Мерцедес Джеймс Ваулс пък заяви, че всъщност Люис Хамилтън няма вина за загубата на над 2 сек спрямо Ботас в периода на виртуална кола за сигурност в Баку.

От тима са го накарали малко преди рестарта да направи някои промени по колата. А това му е попречило да следи какво точно е задължителното минимално време за преминаване на всеки един от секторите.

Освен това в момента на рестартирането Люис е бил в зона, в която се спира интензивно. И това е довело до загуба на още време, тъй като при спиране пилотът няма добра представа как се движи спрямо делта времената.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter