Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грешка на Хамилтън довела до загубата на 2.5 секунди при виртуалната кола...

Грешка на Хамилтън довела до загубата на 2.5 секунди при виртуалната кола за сигурност

2468
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка: Мерцедес

Грешка на Люис Хамилтън е довела до загубата на 2.5 секунди в периода на виртуална кола за сигурност. Това призна самият пилот на Мерцедес след състезанието за Гран при на Азербайджан.

Преди назначаването на режима, разликата между него и лидера Ботас беше по-малко от 2 секунди, а при рестарта на състезаниято тя стана над 3 секунди. Това помогна на Валтери да вземе решаващо предимство, което му осигури и победата в края. Хамилтън завърши 2-и.

„Загубих около 2.5 сек при виртуалната кола за сигурност и трябваше да наваксам това при оставащи само 9 обиколки, обясни Люис. – И това не беше толкова лесно. Беше моя грешка и е нещо, върху което трябва да работя, и което повече не трябва да се случва.”

По време на режим на виртуален сейфтикар пилотите трябва да изминат дистанцията между отделните сектори за определено минимално време. Ако някой се забави повече, а друг е малко над минимума, последният може да спечели време.

Разлика може да се получи и в зависимост от това колко бързо реагират пилотите при обявяването на края на режима на виртуална кола за сигурност и подновяване на състезанието.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter