Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Ръсел се справя по-добре, в три поредни квалификации е пред мен

Хамилтън: Ръсел се справя по-добре, в три поредни квалификации е пред мен

2992
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Люис Хамилтън отпадна в Q2 на квалификацията за Гран при на Австралия. В трета поредна сесия за разпределение местата на стартовата решетка той се представи по-лошо от съотборника си Джордж Ръсел, който стигна до седмото място в Q3.

„Аз се справям по-зле от Джордж. Той върши по-добра работа с колата ни. В три поредни квалификации е пред мен. Изглежда просто се справя по-добре с автомобила, отколкото успявам аз“, повтори Хамилтън

„Вече почти свикнах да отпадам в Q2… Усещането е малко неприятно, но да, това е положението. Опитвам се да не потъна, а продължавам да откривам, че всъщност може да стане и по-зле. Усещането в колата бе страхотно в последната тренировка. Странно е какво стана, защото в тази сесия бяхме в битката с останалите и след това в квалификацията непостоянното поведение на болида просто ти разбърква съзнанието. Но Джордж свърши наистина чудесна работа днес. Това е положението. Аз трябва да се постарая да се справя по-добре утре“, продължи Хамилтън.

„Автомобилът е на ръба. Тук следобед вятърът се усилва. И стана същото като вчера. Представянето в първата петъчна тренировка бе малко по-добра от първата. После вятърът се усили и колата се дестабилизира. Тази сутрин вървеше чудесно в по-спокойните условия. И при появата на поривите, балансът изчезва. Същевременно останалите изглежда подобряваха скоростта си в течение на квалификацията. Не съм сигурен дали усещането следобед се промени само заради това (вятъра – б.р.) въпреки по-малкото гориво. Ще продължим да работим“, допълни Хамилтън.

Самият Ръсел каза, че се е чувствал по-уверен в болида си днес.

„Знаем, че ни е необходимо подобрение във високоскоростните завои, а в Мелбърн има сериозно количество от тях. Мисля, че поведението ще е още по-добро утре, когато в колата ще има значително повече гориво“, добави Ръсел

По-младият англичанин бе попитан как се чувства в F1 W15 в сравнение с Хамилтън.

„Аз съм съсредоточен върху себе си и се старая да извличам максимума. Не мога да коментирам как се чувства Люис в колата. В крайна сметка всички заедно като отбор не сме в позицията, в която искаме да сме. Седмо място не е идеално постижение, но все пак сме в битката“, отговори Ръсел.