Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън разочарован след четвъртото място

Хамилтън разочарован след четвъртото място

47
0
Гран при на Италия,Монца 2011

Люис Хамилтън стартира с големи надежди надпреварата за Гран при на Италия. След квалификацията вчера, световният шампион за 2008 г. очакваше, че екипът на Макларън може да се бори за двойна победа през днешния ден. Увереността му идваше от по-високата максимална скорост на неговия болид. След не особено добър старт обаче той финишира едва четвърти.

„При рестарта знаех, че вероятно Михаел ще ме атакува“, призна Хамилтън. „Затова внимавах в огледалата. Още преди да се усетя обаче той беше пред мен. Изпуснах възможността да се залепя зад Себастиян и да използвам сянката му и двамата с Алонсо се откъснаха.“

Последва дълга и оспорвана битка с Михаел Шумахер, при която Хамилтън веднъж дори успя да изпревари германеца, но в последствие пилотът на Мерцедес контраатакува успешно.

„Загубих много време в битката си с него. В крайна сметка обаче успях да го изпреваря, което е положителното в случая.“

По време на състезанието Хамилтън се оплака на екипа си, че някои от защитните маневри на Шумахер са били опасни и той е променял треакторията си повече от веднъж. След състезанието обаче той не обвини Шумахер.

„Това са моторните спортове. Състезанието беше много добро, взехме точки и продължаваме напред.“

Фетел води с 126 точки пред Хамилтън и за англичанинът е ясно, че шансовете му са единствено теоритични. Въпреки това той не се предава.

„Имаме още няколко състезания, сега напускаме Европа. Трябва да продължим да оказваме натиск и мисля, че можем да спечелим още няколко победи.“