Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън разочарован от третото място, надява се на по-добри атмосферни условия в...

Хамилтън разочарован от третото място, надява се на по-добри атмосферни условия в състезанието

3936
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес
Люис Хамилтън заяви, че е много разочарован от резултата си в квалификацията на Спа. Пилотът на Мерцедес финишира на трета позиция и остана зад прекия си конкурент за титлата Макс Верстапен. Също така бе изпреварен от Джордж Ръсел с много по-бавния болид на Уилямс. 

„Денят беше много труден за всички. Опитвам се да остана спокоен и съсредоточен. Поздравления за Макс, финалната му обиколка бе страхотна. За съжаление последния ми бърз тур не бе перфектен. Джордж също бе страхотен, въпреки че се състезава с много бавна кола“, сподели Хамилтън.

„Ако утре времето бъде същото, ще бъде много трудно. Трябва да намерим правилния баланс между скорост на правите и стабилност в завоите. Благодаря на екипа за свършената работа и ще дам всичко от себе си в състезанието“, обясни Хамилтън.

Шефът на Мерцедес Тото Волф похвали представянето на Ръсел и също се надява на по-добро време през утрешния ден.

„Ръсел записа невероятна обиколка. Беше много близо до това да спечели полпозишъна. Продължава да доказва на какво е способен. Това със сигурност ще повлияе на решението ни кой да бъде съотборник на Люис през следващия сезон“, каза Волф.

„Колата ни е много добра и ще потеглим от по-добрата страна на пистата. Също така сме много бързи на правите. Надявам се в състезанието условията да са много по-добри от днешните“, завърши Тото Волф.