Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Разстоянието до първи завой е дълго, нищо не е решено

Хамилтън: Разстоянието до първи завой е дълго, нищо не е решено

Люис Хамилтън Полпозишън
Снимка: Мерцедес

Хамилтън остана предпазлив в очакванията си за състезанието днес.

„Разстоянието до първи завой е дълго, нищо не е решено и трябва да се съсредоточа и да работя усилено върху това да направя добър старт.“

По отношение на състезанието, той добави още, че не се знае какво ще бъде времето, но от Мерцедес ще направят всичко по силите си за да спечелят двойна победа днес.

Вчера Люис спечели 90-я полпозишън в кариерата си. Това е и седма победа в квалификацията за него на трасето в Унгария, колкото има и Михаел Шумахер. Световният шампион също изрази благодарността си към отбора.

„Имам възможността да работя с невероятна група от хора и без тях не бих имал възможността да направя това. Огромни благодарности за всички в завода и тук на пистата, които вършат такава страхотна работа.“

Валтери Ботас, който остана втори на десета зад Люис, призна, че трудно би могъл да направи по-бърза обиколка. Той очаква битката между него и Люис в първия завой и първата обиколка като цяло да бъде оспорвана.

„Аз съм водач в шампионата към момента, но трябва да печеля състезания, за да се задържа на тази позиция.“

Разликата между двамата в класирането към момента е 6 точки. Люис би излязъл начело при евентуална победа днес.

Тото Волф е доволен от представянето на пилотите си вчера, но каза, че днес отборът трябва да се съсредоточи върху това да направи чисто състезание и да докара и двете коли до финала. Той също така поздрави Рейсинг Пойнт за доброто им представяне.

„Искам да поздравя Рейсинг Пойнт за силното им представяне в квалификацията, много съм щастлив да видя, че са на втора редица с двете коли.“

Припомняме, Рейсинг Пойнт от догодина ще носи името на Астън Мартин, а Тото Волф наскоро стана акционер в легендарния британски бранд.