Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тото Волф купи акции в Астън Мартин за почти 40 млн. паунда

Тото Волф купи акции в Астън Мартин за почти 40 млн. паунда

2763
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Формула Е

След седмици отричане, че има нещо общо с новия проект на Лорънс Строл Астън Мартин Тото Волф купи акции от британската компания на стойност 37 млн. британски паунда. От несъстоялата се Гран при на Австралия насам се говори, че австриецът ще напусне Мерцедес и ще стане главен изпълнителен директор на Астън. Той отхвърляше тази информация в почти всяко интервю, дадено след прибирането от Мелбърн. 48-годишният Волф подчерта многократно, че двамата със Строл са приятели, но няма да става CEO на компанията му.

Говорител на Мерцедес е заявил, че ролята на Волф в концерна от Щутгарт няма да бъде повлияна от инвестицията му

Самият Тото обясни наскоро, че води разговори с шефа на Даймлер Ола Калениус относно бъдещето – своето и на F1 екипа.

Лорънс Строл има големи планове за Астън Мартин и сериозни амбиции в автомобилния бизнес изобщо. От догодина отборът му във Формула 1 ще носи името на легендарния британски бранд. Същевременно той иска да развива автомобилния производител, използвайки Гран при като маркетингов инструмент.

Волф пък има огромен опит от работата си в Мерцедес. Той подчерта, че в момента е осмата година, през която е част от концерна.

Смята се обаче, че отношенията му с Калениус са сериозно обтегнати. Позициите на двамата се разминаха по два сериозни въпроса от началото на годината досега – дали да се състои Гран при на Австралия и по отношение на тайното споразумение между ФИА и Ферари

В Мелбърн Волф искал надпреварата да се състои и заемал тази позиция по време на дискусиите между отборите, Либърти Медия и международната федерация. След обаждане на Калениус обаче бил принуден да промени становището си. Той бе инициатор и на писмото, с което 7 отбора изразиха недоволство от сключването на тайна договорка между ФИА и Ферари след приключване разследването на задвижващата система на Скудерията от 2019 г. Мерцедес се отказа от действия срещу италианския тим след разговор директно между Калениус и Джон Елкан.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.