Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън: Ред Бул е толкова далеч напред, че вероятно ще си остане...

Хамилтън: Ред Бул е толкова далеч напред, че вероятно ще си остане там и през следващите години

4855
0
Люис Хамилтън, Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Ред Бул ще продължи да е далеч пред съперниците и през следващите години според Люис Хамилтън. Седемкратният световен шампион и съотборникът му Джордж Ръсел имаха известна надежда за последните стартове. Представянето на Мерцедес F1 W14 в Бразилия обаче бе много лошо. Тото Волф дори определи уикенда на отбора на пистата Интерлагос като „най-лошия през последните 13 години“.

„Като цяло представянето в Бразилия бе стъпка назад. Но като отбор ще се съберем заедно и ще се постараем да продължим напред. Ще има много анализи след тази надпревара. Сигурен съм, че ще се мисли дали нещата нямаше да са по-различни ако бяхме направили едно или друго нещо. Но в крайна сметка реалността е, че поради някаква причина колата не проработи на Интерлагос и това е положението“, коментира Хамилтън.

„Не очаквам по-добро представяне в следващия старт. Може и така да се получи. С този болид никога не се знае. Мога единствено да се постарая да остана оптимист. Според мен Ред Бул е толкова далеч напред, че вероятно ще си остане там и през следващите години“, допълни Хамилтън

Мерцедес променя генерално концепцията си за болида за следващия сезон 2024 във Формула 1. Според Волф ужасното поведение на F1 W14 на Интерлагос поне е доказателство, че това е правилното решение. Много силно представяне точно в Бразилия през 2022 г. накара тима да продължи да работи с шасито, което от първото излизане на писта създаваше огромни проблеми на екипа. Това бе грешка, която при ограничението на бюджетите нямаше как да се поправи.

Мерцедес-ите вървяха толкова зле в последната надпревара, че Юки Цунода бе убеден, че е можел да изпревари Хамилтън ако не се бяха появили проблеми в колата му.

„По принцип девето място не е лош резултат след старт от 16-та позиция на грида. Не мога да кажа точно какъв бе проблемът ми накрая, но ме забави. Иначе вероятно щях да изпреваря Люис. За Пиер [Гасли] не знам, но имаше сериозен шанс да задмина Хамилтън“, каза пилотът на Алфа Таури.