Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън с най-добър резултат в квалификация за тази година

Хамилтън с най-добър резултат в квалификация за тази година

48
0

Люис Хамилтън ще стартира четвърти на Хунгароринг утре. Световният шампион изрази задоволството си от най-добрия си резултат в квалификация този сезон, който бе постигнат в една доста сложна и странна сесия.

Колата на Хамилтън е първият автомобил с KERS на стартовата решетка.

„Все още не бяхме достатъчно бързи, затова трябва да натискаме още, но въпреки това чувството да се завърнеш отново в битката за първите редици от решетката е страхотно. Имам няколко коли, които ще се опитам да задмина с повече мощност, затова се надявам, че ще има достатъчно добро сцепление от моята страна на пистата – ще бъде фантастично да поема водачеството на първия завой!“, заяви Хамилтън, който също така изрази загрижеността си за състоянието на Фелипе Маса, добавяйки:

„Искам да пожелая всичко най-добро на Фелипе. Катастрофата изглеждаше доста сериозна, затова само се надявам той да е добре.“

Съотборникът му Xейки Ковалайнен отново имаше проблеми със сцеплението в първата фаза от квалификацията, като в крайна сметка остана шести на старта.

„Беше по-трудно да намеря сцепление на пистата този следобед и колата се хлъзгаше доста. Беше малко по-добре, когато резервоарът бе пълен, но въпреки това пак бе трудно да загрея достатъчно гумите. От една страна пък ги прегрях, така че бе сложно да намеря правилния баланс, затова 6-тото място бе възможно най-добрият резултат за мен днес.

Най-окуражаващото нещо днес е, че бяхме много по-близо до челото. Със същите подобрения като Люис, аз успях да постигна страхотен прогрес, което показва изключителните усилия на всички в тима.

Относно Фелипе – наистина се надявам той да е добре и наистина се надявам да не е пострадал, тъй като това ми напомня за моя инцидент в Барселона миналата година“, каза Ковалайнен.