Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън с нетърпение очаква ваканцията

Хамилтън с нетърпение очаква ваканцията

42
0
Дженсън Бътън,Люис Хамилтън

Люис Хамилтън с нетърпение очаква почивката през август, когато фабриките във Формула 1 затварят за три седмици, а пилотите имат шанс да си поемат въздух от крайно натоварената програма на сезона.

Английският пилот и съотборникът му в Макларън Дженсън Бътън са сред най-заетите състезатели в Гран при – двамата почти непрекъснато са по промоционални и спонсорски събития. Това обаче е крайно натоварващо, когато се прави паралелно с подготовката и самите надпревари от световния шампионат, като явно на Хамилтън му идва в повече.

Програмата преди домашната за него, Бътън и отбора им Гран при на Великобритания включваше снимки с ВВС, поява на няколко спонсорски представяния и какво ли още не.

Сред крайно необичайните прояви бе специална сесия, на която пилотите трябваше да се изявят като модни фотографи! Хамилтън взе апарата да снима, докато Дженсън играеше ролята на асистент. Те трябваше да изберат всичко: дрехите за моделите, декора и т.н., за да представят идеята си за ексцентрично британско лято. (Видеото от фотосесията може да гледате тук.) И докато по принцип подобни идеи са забавни, то натрупването на повече подобни странични дейности измества фокуса от реалната работа на пилотите, а тя е надпреварите от Формула 1.

Затова и Люис вече намекна, че продължение на договора му с Макларън след 2012 г. ще зависи и от количеството допълнителни ангажименти.

От миналото състезание (във Валенсия – б.а.) досега имах ден-два почивка. Сигурен съм, че в падока едва ли много състезатели са вършили толкова неща, колкото мен. Като дойде време за предподписване, всички ще са шокирани колко по-малко събития ще могат да ме накарат да правя. Никога повече няма да посвещавам цялото си време преди старта на Силвърстоун на нещо друго и ще имам поне пет дни за подготовка. Дали съм уморен? Може би. Дали съм тренирал? Не, цели две седмици не съм тренирал – заяви Хамилтън на Силвърстоун.

Той внимателно допълни, че е важно спонсорите да са щастливи. Настоящият му договор (за общо 5 години) пък е на стойност 75 милиона британски лири и макар да разбира необходимостта от появата му на различни от пистата места, пилотът не иска да прегори, а да е във върхова форма за надпреварите.