Начало Избрани Хамилтън с удоволствие наблюдава развитието на Ботас през последната година

Хамилтън с удоволствие наблюдава развитието на Ботас през последната година

1524
0
Валтери Ботас, Люис Хамилтън
Валтери Ботас и Люис Хамилтън; снимка Алфа Ромео

Люис Хамилтън с удоволствие наблюдава развитието на Валтери Ботас през последната година. Пилотът на Мерцедес е категоричен, че финландецът вече е един завършен състезател, който живее пълноценно и знае какво иска да направи.

Хамилтън и Ботас прекараха общо пет сезона в Мерцедес. Съвсем очаквано, опитният финландец бе в ролята на „втори пилот“ и нямаше никакви шансове да се бори за титлата. Според него, престоят в Мерцедес е бил изключително труден за него от психическа гледна точка.

Ботас напусна Мерцедес в края на сезон 2021 и отиде в Алфа Ромео. Присъединяването му към отбора от Хинвил бе нова глава в неговия живот както на пистата, така и извън нея.

Пилотът на Алфа Ромео се е превърна в по-екстровертен личност през последната година. Сега той прави много повече неща извън света на F1 и споделя голяма част от приключенията си в Инстаграм. Доказателство за това бе видът му малко преди началото на уикенда в Австралия. Тогава той се появи облечен с потник, къси гащи и чехли.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Valtteri Bottas (@valtteribottas)

Ботас развива интереси и извън F1. Пилотът на Алфа Ромео се занимава с кафе и пусна собствена марка джин. През май 2022-ра той публикува уникална снимка в социалните мрежи, която събра рекордни приходи след като бе разпечатана и пусната като плакат. Пилотът на Алфа Ромео реши да дари всичките пари, събрани от снимката за благотворителност. Той сподели, че едва ли би публикувал подобно изображение когато е карал за Мерцедес.

Хамилтън вярва, че всичко това е положително за Ботас. Седемкратният световен шампион е на мнение, че е важно да се поддържа и развива живота и извън F1.

„Страхотно е. Току-що видях Валтери по джапанки и с линии на тен около чорапите му“, сподели Хамилтън пред медиите по време на състезателния уикенд в Австралия.

„Чудесно е да го виждаш как се развива, как се чувства все повече част от себе си и знае къде точно иска да отиде. Мисля, че за всички е важен целият процес на откриване, разделяне и създаване на пространство за щастие извън пистата.“

Подобно на Ботас, Хамилтън също има и други интереси извън състезанията. През последните години седемкратният световен шампион се занимава активно с различни дейности и дори ще продуцира филм.

Хамилтън смята, че е важно пилотите от F1 да се грижат за психичното си здраве и се занимават с неща, които ги интересуват.

„Мисля, че вероятно същото важи за всички тук. Всички ние работим толкова много, пътуваме толкова много и сме далеч от семействата и приятелите си. Това ни кара и да пропускаме много неща“, каза Хамилтън.

„Какво правите, за да намерите време за себе си и за нещо, което ви прави щастливи? Това е много важно за психичното здраве – трябва да се уверите, че сте намерили нещо, което обичате, независимо дали става дума за езиков курс, свирене на инструмент или футбол. Затова е готино, че Валтери е прави всички тези неща. Пожелавам му всичко най-добро“, каза още Люис Хамилтън.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Lewis Hamilton (@lewishamilton)