Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън със смесени чувства след първия ден в Турция

Хамилтън със смесени чувства след първия ден в Турция

46
0

Днешният ден бе изпълнен със смесени емоции за световния шампион Люис Хамилтън. Британецът завърши първата свободна тренировка на втора позиция, непосредствено зад Нико Розберг, но след това се свлече до 13-то място следобяда.

С автомобил, с който се очакваше Хамилтън да няма никакво сцепление, Хамилтън оглавяваше първата тренировка на няколко пъти, но в последните секунди бе изместен от пилота на Уилямс.

„Трасето бе много хлъзгаво сутринта, особено първият сектор, където няколко коли се хлъзгаха доста. Ние обаче имахме доста добра първа сесия. Бях много доволен от автомобила, тъй като той бе много приятен за каране. Особено окуражаващ е и факта, че почувствах значително подобрение от новите части, които тествахме днес, което е добър старт за уикенда ни.

Преди да пристигнем си мислехме, че вероятно ще имаме същото представяне, както в Барселона, но изглежда, че сме малко по-бързи, отколкото си мислехме. Имах няколко завъртания следобяда, но това само доказва, че натисках здраво. Имаме известна нестабилност при излизането на някои завои, но аз бях приятно изненадан от представянето на колата днес. Момчетата във фабриката са работили усилено, за да ни дадат тези подобрения, а сега ние ще продължим да работим и да се опитваме да подобрим колата, като се надяваме, че утре ще е дори по-добър ден за нас“, заяви Хамилтън.

Съотборникът му Хейки Ковалайнен оглави класирането на втората тренировка, след като завърши първата извън първите десет. Той също смята, че колата се е подобрила значително и че това е знак за един добър уикенд за тима.

„Най-важното нещо е, че колата работи чудесно и балансът е учудващо добър. Мисля, че направихме още една стъпка напред, затова всички в отбора трябва да са доволни от събитията днес. Все още смятам, че битката за достигането на първата десетка утре ще е доста тежка, но ние ще дадем максимума от себе си, за да подобрим колата през нощта и да можем да сме достатъчно конкурентноспособни. Като цяло е доста окуражаващ фактът, че успяхме да направим още една стъпка в правилната посока“, каза Ковалайнен.

Шефът на отбора Мартин Уитмарш също бе в добро настроение след края на тренировките днес.

„Винаги е хубаво да видиш , че си дал най-доброто време за деня. Истината е, че времената не лъжат. Надяваме се утре и двете ни коли да достигнат третата фаза на квалификацията. Според мен това е една реалистична цел“, смята Уитмарш.