Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хaмилтън също е готов да напусне Ф1

Хaмилтън също е готов да напусне Ф1

40
0

Настоящият шампион във Формула 1 – Люис Хамилтън се присъедини към останалите пилоти, както и към осемте тима, които обмислят възможността да напуснат световния шампионат от Формула 1 в края на сезона.

Вчера двукратният шампион Фернандо Алонсо заяви, че предпочита да се състезава във всяка една друга серия, но не и в новата Формула 1, провокиран от промените, предвиждани от Макс Мозли през 2010-та година.

Коментарите му бяха направени след срещата между тимовете, членове на ФОТА и Ф1 пилотите, проведена непосредствено преди състезанието в Турция.

След това Ярно Трули бе номиниран от пилотите за техен говорител по проблема, а по-опитните състезатели като Ник Хайдфелд, Марк Уебър и Фелипе Маса също напълно подкрепиха позицията на ФОТА.

„Всички пилоти от ФОТА са заедно с ФОТА за вбъдеще“, каза Уебър, а Маса добави:

„Ако Ф1 вече не е възможна, защото вече не е Ф1, тогава ние ще отидем в някой друг шампионат.“

Люис Хамилтън обикновено е предпазлив в изказванията си, когато става въпрос за политика, но вчера той в заяви, че в никакъв случай няма да се отдели от тима на Макларън Мерцедес, който е един от членовете на ФОТА, дори и да се стигне до раздяла на тимовете с ФИА и Ф1.

„Aз имам договор с тима си и затова ще отида навсякъде, където отидат те. Това е положението и то се отнася за всички пилоти“, сподели британецът пред „Deutsche Presse Agentur“ в Щутгарт.