Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън се надява да прекъсне лошия си късмет в Турция

Хамилтън се надява да прекъсне лошия си късмет в Турция

30
0

Люис Хамилтън е готов да атакува състезанието за Голямата награда на Турция, което ще се проведе следващия уикенд, въпреки, че вярва, че липсата на аеродинамично притискане, от която страда МР4-24 ще доведе до три трудни дни на пистата Истанбул Парк. След като изпусна важни точки, заради катастрофата в квалификацията в Монако, световният шампион се надява да може да се завърне в зоната на точките в южната ни съседка.

„Обичам да се състезавам в Турция. Това е истинско предизвикателство, защото там трябва хем да се стремиш да направиш най-бързата обиколка, хем същевременно да пазиш и гумите. Ако натиснеш прекалено, особено на осмия завой, гумите ти ще пострадат. Всичко опира до намирането на перфектния баланс в тренировката и спазването на дисциплина в състезанието“, обясни Хамилтън, който спука гума на пистата през 2007-ма година.

„Обичам също така и факта, че това е нова писта, която определено е събрала доста от плюсовете на по-старите и класически трасета. Има по малко от всичко и е фантастична за каране. И тъй като се кара обратно на часовниковата стрелка, тя подлага врата на изпитание малко повече и човек трябва да тренира лявата страна на врата си повече, отколкото за другите писти, преди да се качи в колата“, добави пилотът на Макларън-Мерцедес.