Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън се надява Макларън да търсят решение и по време на почивката

Хамилтън се надява Макларън да търсят решение и по време на почивката

36
0

След второто си отпадане за сезона, след което загуби и лидерството си в генералното класиране, Люис Xамилтън вече не е чак толкова уверен в лесното спечелване на титлата тази година.

Марк Уебър вече е начело в шампионата, а британецът е на 4 точки зад него, но по-големият проблем в случая е, че поне в Унгария, Ред Бул показаха доста по-добро темпо от Макларън, които изпитват известни проблеми със системата си за обдухване на дифузьора, а също така и признаха, че не могат да копират огъващото се предно крило на Ред Бул, защото не разбират добре работата му. Същевременно пък заради лятната пауза, Макларън затвориха фабриката си за тази и идната седмица.

„Ако просто си седях и бях уверен, че ще спечеля титлата, това нямаше да е правилно. Но аз трябва да остана оптимист. Разполагам с достатъчно качества, за да спечеля шампионата, но дали разполагаме с нужния пакет за това, не мога да отговоря. Просто трябва да продължим да работим.

Ако не ни чакаше почивка бих бил много щастлив да се върна директно във фабриката. Не съм инженер, но щях да завлача главния дизайнер директно във въздушния тунел и щях да му задам куп въпроси и да се опитам да разбера нещата, защото това е, което правя. Нещата, които предлагах в бъдеще, проработиха. Не мисля, че ще мога да измисля идея този път, но колкото повече питаш, толкова ти е по-лесно да стигнеш да решение. Мисля, че е толкова моя работа да сръчквам тима, колкото и те мен.

Сигурен съм, че докато инженерите са на плажа някъде далеч, те ще си носят своите бележници и ще мислят за идеи дори и по време на празниците. Трябва да вярвам, че ще намерят някакво решение. Надявам се, че гениите, които имаме, да могат да разберат какво не е наред с колата ни“, заяви Хамилтън в интервю за Дейли Телеграф.