Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън се надява на дъжд в утрешното състезание

Хамилтън се надява на дъжд в утрешното състезание

18
0
Дженсън Бътън,Люис Хамилтън

Неочаквано слабо темпо демонстрираха пилотите на Макларън в квалификацията за домашното си Гран При. Променливото време, недобрият баланс на болида както и неподходящият избор на гуми в последната фаза, отредиха на Дженсън Бътън и Люис Хамилтън съответно 5 и 10 стартови позиции.

Забавлявах се с променливото време днес, но е разочароващо, че се оказах толкова назад. За Q3 избрахме да караме с използван комплект от меки гуми, докато останалите сложиха нови, което се отрази на представянето ни. Когато сложихме свежи гуми, вече бе започнало да вали и нямаше как да подобря времето си. Въпреки това, мисля че пред мен има няколко по-бавни пилоти, така че ще направя всичко възможно да прогресирам още в началните обиколки, макар изпреварването тук да е трудно. Надявам се утре да вали, защото това ще увеличи шансовете ми за добро класиране„, каза Хамилтън след квалификацията.

Дженсън Бътън нямаше подобни проблеми с гумите, но страдаше от баланса в болида си и успя да се класира пети, на секунда и половна зад Марк Уебър. Според Бътън, с оглед на споровете и драмата, която се разрази в последните дни с правилата за обдухването на дифузьорите, тази стартова позиция е приличен резултат. Британецът ще се надява на добра стратегия и силно каране в състезанието, за да зарадва феновете в неделя.