Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън се премести да живее в Монако

Хамилтън се премести да живее в Монако

122
0
Люис Хамилтън

Люис Хамилтън напусна Швейцария, след като четири години живя там и се премести в Монако.

Пилотът на Макларън съобщи в края на 2007 г., че е решил да се изнесе от родината си Великобритания, за да избегне огромното внимание към него и особено набезите на папараците.

Просто ми трябваше промяна. Преместих се преди седмица или някъде там. Мястото, където живеех преди, бе малко скучно, нямаше много хора наоколо, така че всичко е за добро – обясни англичанинът, който първо бе в Женева преди да си намери дом в Цюрих. – Сега съм на място с доста народ, познавам доста хора, има и немалко пилоти. Социалният живот е на съвсем друго ниво, времето е хубаво, до морето е и като цяло всичко е по-хубаво. А и е някак си готино да си си у дома, а навън да върви Гран при уикенд. мисля, че това ще е страхотно – сподели световният шампион за 2008 г.

Хамилтън призна, че все още не е разопаковал целия си багаж, но вече чувства, че се е установил в Монте Карло. Решението му да отиде там е част от процеса на установяване за състезателя. Той заяви, че планира да изкарва повечето си време у дома, когато е в Европа.

Сега обаче Люис, както и целият екип на Макларън, се подготвя за пътуването до Австралия, където на 18 март е първият кръг от сезон 2012 г. В тази връзка пилотът сподели, че по време на предсезонните тестове през повечето време е карал с доста гориво и не се е притеснявал на коя позиция в класирането се намира.

Ситуацията в Мелбърн може да се окаже различна в сравнение с предишните две години, когато Ред Бул бяха далеч по-бърз от всички – каза още той.