Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън се самоизолирал, няма симптоми на COVID-19

Хамилтън се самоизолирал, няма симптоми на COVID-19

1509
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Спас Генев

Люис Хамилтън съобщи, че се е самоизолирал, няма симптоми на COVID-19 и се чувства добре. Посланието му е вследствие на появили се слухове относно здравословното му състояние. Шесткратният световен шампион във Формула 1 присъства на събитие в началото на март, на което се срещна със съпругата на канадския премиер Джъстин Трюдо Софи и известния британски актьор Идрис Елба. И двамата съобщиха по-късно, че са с положителни тестове за COVID-19.

Хамилтън използва социалните мрежи, за да публикува съобщението си

„Хей, хора, надявам се, че всички сте положително настроени, намирате си занимания и сте здрави. Появиха се спекулации относно моето здраве, тъй като бях на събитие с двама души, оказали се впоследствие заразени с коронавируса”, написа английският пилот на Мерцедес.

„Исках да ви кажа, че съм добре, чувствам се здрав и тренирам по два пъти на ден. Нямам никакви симптоми и вече изминаха 17 дни, откакто видях Софи и Идрис. Чух се с Идрис и се радвам да чуя, че е добре. Говорих с лекаря си и проверих внимателно дали трябва да се тествам, но истината е, че тестовете са ограничен брой, а има хора, нуждаещи се от тях повече от мен, особено като се има предвид, че нямам никакви симптоми. Ето защо се самоизолирах, всъщност от момента, когато тренировките в петък бяха отменени и спазвам дистанция.”

„Най-важното е всички да запазят положителна нагласа, да се постараят да не се срещат с други хора по социални поводи, да се изолират в случай на нужда и редовно да си мият ръцете със сапун и вода в продължение на поне 20 секунди. Благодаря на всички за съобщенията. Отдалеч ви пращам положителни чувства и любов. Пазете се.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter